x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune Budăi, despre greva profesorilor: Căutăm soluții să rezolvăm problema

Ce spune Budăi, despre greva profesorilor: Căutăm soluții să rezolvăm problema

19 Ian 2022   •   18:00
Ce spune Budăi, despre greva profesorilor: Căutăm soluții să rezolvăm problema
Sursa foto: Captura Antena 3

„Căutăm soluții să rezolvăm problema”, a anuntat ministrul Muncii, Marius Budăi, despre greva de avertisment a profesorilor din învățământul preuniversitar.

„Alți lucrători din sistem spun că „măcar profesorilor le-ați dat ceva”, profesorii sunt nemulțumiți și au dreptate să fie nemulțumiți, venim totuși după doi ani de înghețări în sistemul public de salarizare. Suntem în situația în care s-a agreat la nivel de coaliție și constituim acel comitet interministerial să căutăm soluții și să rezolvăm problema, pentru că pe oameni asta îi interesează. Ești la guvernare? Trebuie să găsești soluții”, spune Marius Budăi.

Ministrul Muncii a avut un mesaj și pentru părinți.

„Suntem deschiși la dialog și că prezența Partidului Social Democrat la guvernare este exact o garanție că cu ceea ce noi am promis în programul de guvernare ne ținem de cuvânt. Am avut, după cum bine știți, acel pachet social care a fost prioritatea zero a Partidului Social Democrat fără de care nu am intrat la guvernare. Suntem în continuare la dispoziția dumnealor, deschiși la dialog, pe măsură ce lucrăm în acel comitet interministerial, să transferăm informațiile în Consiliul Național Tripartit și acolo să luăm deciziile împreună. Așa am stabilit la ultimul Consiliu Național Tripartit. A fost decizia prim-ministrului, am discutat cu partenerii sociali, au agreat acest mod de lucru, suntem în implementare acum”, spune Budăi.

Anuntul ministrului Muncii vine în contextul în care profesorii din învățământul preuniversitar au anuntat ca sunt, miercuri, între 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment

×
Subiecte în articol: Marius Budăi greva profesori