x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune managerul Institutului "Marius Nasta" despre moartea artistului Petrică Mâțu Stoian

Ce spune managerul Institutului "Marius Nasta" despre moartea artistului Petrică Mâțu Stoian

08 Noi 2021   •   15:08
Ce spune managerul Institutului "Marius Nasta" despre moartea artistului Petrică Mâțu Stoian

Decesul cântărețului de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a provocat controverse aprinse. El a murit, aseară, la vârsta 61 de ani din cauza unor complicații apărute în urma infecției cu COVD-19.

Acesta a fost internat la secția ATI a Spitalului din Reșița și se pare că i-ar fi fost administrată o doză prea mare de anticoagulant. La câteva ore după ce a ajuns la spital, artistul ar fi făcut insuficiență multiplă de organe și nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare.

Pe de altă parte, interpretul ar fi făcut o terapie hiperbară de recuperare la o clinică privată. Managerul Institutului "Marius Nasta" din Capitală, Beatrice Mahler, spune însă că el avea nevoie de o atenție specială deoarece plămânii pacienților cu COVID-19 sunt mai sensibili. 

”Orice persoană care se prezintă la spital şi moare în 24 de ore este absolut obligatoriu ca autopsia să se facă la Institutul de Medicină Legală pentru a evidenția cu exactitate cauzele pentru a face teste toxicologice şi alte analize pe care noi în spitale nu le facem. Trebuie să ne imaginăm cu toții că un plămân are aspect de burete. Când trece prin COVID se transformă într-un plămân cu aspect de fagure de miere, cu aspect rigid, un plămân care nu suportă presiuni importante, un plămân care trebuie reobișnuit să respire şi reobișnuit cu eforturi”, spune medicul.

Interpretul de muzică populată din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a decedat, sâmbătă seara, în jurul orei 20.00 la Spitalul Judeţean din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin. El a fost dus de urgenţă, după ce starea sa s-a înrăutăţit, el fiind internat iniţial la Clinica Nera pentru recuperare post-COVID.

Petrică Mîţu Stoian a început să se simtă rău şi a avut o tuse care s-a agravat. Medicii de la Clinica privată Nera au solicitat o ambulanţă şi au transferat pacientul, de urgenţă, la Spitalul Judeţean Reşiţa. Acesta a fost internat la Secţia ATI unde a fost intubat, iar după câteva ore a decedat.

 

 

×