x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce vor face românii din diaspora de ziua lor

Ce vor face românii din diaspora de ziua lor

de Iulia Barbu    |    28 Noi 2012   •   16:59

De mâine şi până pe 1 decembrie, românii din diaspora se sărbătoresc. 30 noiembrie este Ziua Românilor de Pretutindeni. Cu această ocazie, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a pregătit o serie de manifestări culturale în cadrul comunităţilor româneşti de peste hotare.

Astfel, românii din Roma, Milano, Padova, Zaragoza, Madrid, Bilbao, Atena şi Chişinău sunt aşteptaţi la concerte susţinute de artişti romăni, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie. “Evenimentele sunt organizate în zone în care trăieşte un număr mare de români, urmărind coagularea comunităţilor româneşti în jurul valorilor identitare şi culturale româneşti. Se estimează că manifestările dedicate Zilei Românilor de Pretutindeni vor reuni peste 30.000 de români care trăiesc peste hotare, precum şi personalităţi marcante ale administraţiei publice centrale şi locale din ţările vizate, contribuind astfel şi la îmbunătăţirea imaginii României pe plan extern”, se arată în comunicatul DRP.

Pentru aceste manifestări, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni beneficiază de sprijinul misiunilor diplomatice şi al mediului asociativ de pe plan local.

×
Subiecte în articol: 1 decembrie ziua nationala