x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cea mai bună asistentă medicală din Marea Britanie este o româncă

Cea mai bună asistentă medicală din Marea Britanie este o româncă

27 Feb 2015   •   14:56
Cea mai bună asistentă medicală din Marea Britanie este o româncă
Sursa foto: dcnews.ro

O româncă plecată de opt ani la muncă peste hotare a câştigat titlul de “Cea mai bună asistentă medicală” din Anglia. Lia Smochină a lucrat la Spitalul Judeţean Bacău, iar în prezent este director adjunct la un cămin de bătrâni din Londra, scrie regatulunit.com.

Lia a plecat în Anglia în 2007, unde a a aplicat pentru licenta de libera practica, la început lucrând N.H.S. (National Health System).

În 2009 a aplicat pentru un post permanent de asistent medical intr-un camin de batrâni, lucrând pe aceasta functie pâna in 2011 când a devenit unit manager. După numai doi ani, ea a avansat în funcţia de asistentă - şefă, iar în 2013 a mai urcat o treaptă a succesului, fiind numită “deputy manager”, post pe care îl deţine şi astăzi la un azil din Londra.

Cea mai mare recompensă a muncii ei a venit la sfârşitul anului trecut, când Lia Smochină a fost anunţată că este nominalizată pentru titlul de “Nurse of the year”, la recomandarea departamentului de îngrijiri paliative din cadrul Sistemului Naţional de Sănătate englez.

"Când mi-am auzit numele am fost copleşită, chiar nu am crezut că voi câştiga. A fost o experienţă unică atunci când am urcat pe podium în lumina reflectoarelor şi mi-a fost înmânat premiul", a povestit Lia Smochină.

×