x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cea mai mare spargere de bancomate din istoria României. S-au furat 800.000 de euro într-o singură noapte

Cea mai mare spargere de bancomate din istoria României. S-au furat 800.000 de euro într-o singură noapte

09 Mar 2018   •   08:40
Cea mai mare spargere de bancomate din istoria României. S-au furat 800.000 de euro într-o singură noapte
Sursa foto: TeerawatWinyarat/Getty Images/iStockphoto

Cea mai mare spargere de bancomate din istoria României a fost comisă, într-o singură noapte, în anul 2016, hackerii reuşind să fure peste 800.000 de euro.

Anul trecut, Costin Raiu, directorul global al echipei de Cercetare şi Analiză de la Kaspersky Lab, a declarat pentru reporterii Observator că băncile din România sunt frecvent ţinta hackerilor, iar una dintre instituţiile bancare a fost compromisă în 2016.

În acest sens, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi au deschis un dosar penal şi chiar au prins un suspect care în prezent se află în închisoare.

Dmitrii Cvasov face parte dintr-o reţea de hacker ruşi care, în anul 2016, a atacat sistemul de bancomate al Raiffeisen Bank.

stfel, într-o singură noapte, banca a pierdut controlul tuturor bancomatelor din România după ce hackerii au trimis un mesaj băncii din partea Băncii Centrale Europene.

De la distanţă, hackerii au dat comenzi bancomatelor şi au reuşit să golească 32 de ATM-uri din oraşe din întreaga Românie, inclusiv din Bucureşti, notează bzi.ro.

Totuşi, hackerii nu au avut suficientă resursă umană şi astfel, au reuşit să fure doar 860.000 de euro.

Practic, 'săgeţile' hackerilor au stat cu sacoşile în faţa bancomatelor şi au furat, în câteva ore, peste 3,8 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: bancomat