x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceaţa şi poleiul îngreunează circulaţia rutieră pe mai multe drumuri importante din ţară

Ceaţa şi poleiul îngreunează circulaţia rutieră pe mai multe drumuri importante din ţară

31 Ian 2010   •   00:00

Traficul rutier era îngreunat astăzi pe mai multe drumuri importante din ţară din cauza poleiului şi a ceţii, a anunţat Centru Infotrafic al Poliţiei Române. Acesta avertizează şoferii că din cauza ceţii vizibilitatea este redusă. Pe alocuri aceasta ajunge între 50 şi 100 de metri, în Argeş, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Gorj, Caraş-Severin, Timiş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Covasna, Harghita, Braşov, Mureş, Ialomiţa, Tulcea.



Şi în Moldova ceaţa persistă pe drumurile din zonele joase ale judeţelor Vrancea, Bacău, Galaţi, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani. Aici, vizibilitatea este între 50 şi 150 de metri. În judeţul Giurgiu, pe DN 5 Bucureşti-Giurgiu, există ceaţă care reduce vizibilitatea sub 100 de metri, iar pe DN 6 Bucureşti-Alexandria vizibilitatea scade, de asemenea, pe alocuri, sub o sută de metri. Pe această arteră, în zonele de curbă carosabilul este umed. Pe DN 73 Piteşti-Câmpulung-Braşov ceaţa densă face ca vizibilitatea să scadă sub 50 de metri, iar pe unele sectoare, sub zece metri.


Cele mai serioase probleme pentru circulaţia rutieră le creează ceaţa în judeţul Constanţa. Pe drumurile din acest judeţ vizibilitatea ajunge uneori şi la 50 de metri. Pe DN 3, în zona Valul lui Traian există şi polei şi din pricina imprudenţei unor conducători auto au avut loc în această dimineaţă mai multe tamponări. Este de preferat ca această zonă să fie evitată, spun poliţiştii. Şi pe DN 1 Bucureşti-Braşov se circulă dificil, vizibilitatea fiind uneori şi sub o sută de metri.

Echipajele de la Drumuri acţionează pentru crearea condiţiilor normale de rulare pe şoselele afectate, însă siguranţa circulaţiei este deocamdată periclitată. De aceea, Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto să folosească luminile de ceaţă, să se mărească distanţa de siguranţă dintre autovehicule şi să se circule cu viteză redusă.

×
Subiecte în articol: trafic