x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Situaţia răniţilor din clubul Colectiv

Situaţia răniţilor din clubul Colectiv

05 Noi 2015   •   12:50
Situaţia răniţilor din clubul Colectiv
Sursa foto: Foto: Diana Oros

Cei doi cetăţeni spanioli internaţi la Spitalul SRI "Dr. Agrippa Ionescu" în urma incendiului din clubul Colectiv vor fi externaţi joi, conform unei informaţii publicate pe pagina de Facebook a SRI.

"Ei au fost internaţi pe 30 octombrie şi au beneficiat atât de tratament medical de specialitate, cât şi de consiliere psihologică adecvată. Mai sunt internaţi patru pacienţi, doi în stare critică şi doi cu o evoluţie pozitivă, stabili", menţionează sursa citată.

Doi răniţi în incendiul din clubul Colectiv sunt în stare critică, iar alţi patru în stare gravă, a declarat joi comandantul Spitalul Universitar de urgenţă Militar Central "Dr Carol Davila", Florentina Ioniţă Radu.

"Doi pacienţi au o stare critică şi foarte gravă. Unul dintre ei este intubat, la al doilea pacient o să folosim sistemul de oxigenare extra-corporală. Sunt patru pacienţi în Terapie Intensivă cu stare generală gravă, doi pacienţi stabili în Terapie Intensivă, patru pacienţi pe Secţia de arşi. În continuare tot 12 pacienţi. Ieri s-au realizat trei grefe de piele. Evoluţia lor a fost bună. A început deja grefarea pentru următorii trei pacienţi. S-au realizat pansamente la pacienţi tot în sala de operaţie, cărora trebuie să li se facă doar pansamente. Starea generală a celor care sunt pe secţie şi a doi dintre pacienţii din Terapie Intensivă este una bună. Psihicul lor este relativ bun", a afirmat medicul.

Florentina Ioniţă Radu a precizat că pacientul care nu ştia că are iubita moartă a aflat miercuri seară acest lucru, suferind un şoc. "A fost un şoc, dar a trecut să sperăm bine peste el, se află sub supravegherea atentă a psihologilor noştri şi membri ai familiei au fost lăsaţi să intre. Am ales ca cea mai corectă variantă să îi spună familia", a adăugat aceasta.

Medicul a explicat că până în prezent niciun pacient nu a avut rănile suprainfectate.

Florentina Ioniţă Radu a spus că pacientul a cărui stare a devenit critică este o fată care avea o patologie pre-existentă, în sensul că ea suferise anterior de pneumonie, fiind sub tratament antibiotic.

"Gradul arsurilor fiind foarte mare - de peste 50% arsuri până la gradul patru - au complicat situaţia. Sperăm ca mâine să fie următoarea pacientă care va fi grefată", a adăugat medicul.

Potrivit acesteia, miercuri, pe adresa de e-mail a spitalului, a sosit un mesaj de mulţumire din partea unui cetăţean olandez, care a fost printre primii răniţi care au venit la SUUMC în urma incendiului.

Comandantul spitalului a explicat că pacienţii arşi la urechi este posibil să rămână cu sechele mari.

"Asupra acestora se va interveni nu imediat, ci ulterior se vor face plastii şi expandări de piele, dar probabil că peste un an sau doi. Doi pacienţi au arsuri de cale auditivă externă şi medie, care probabil că le va afecta auzul. Nu este cazul unor amputări, nu s-a pus problemă", a arătat medicul.

×