x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei şapte violatori din Văleni rămân în arest

Cei şapte violatori din Văleni rămân în arest

14 Sep 2015   •   16:34
Cei şapte violatori din Văleni rămân în arest

Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au menţinut, luni, măsura arestului preventiv pentru cei cei şapte tineri din comuna vasluiană Văleni, acuzaţi de viol şi privare de libertate, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Iaşi, Mihaela Micu Cheptene. Măsura arestului preventiv fusese luată în luna august de Judecătoria Vaslui.

De asemenea, maşina cu care tinerii au fost transportaţi de la Penitenciarul Vaslui la Curtea de Apel Iaşi a fost implicată într-un accident rutier, pe Bulevardul Păcurari din Iaşi.

Autoutilitara aparţinând Penitenciarului Vaslui a fost lovită de un autoturism Volkswagen, cu numere de Galaţi, al cărui conducător auto nu a acordat prioritate, la ieşirea de pe o stradă secundară. Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Vaslui, în urma accidentului nu s-au înregistrat victime. Cei şapte tineri au fost transferaţi într-o dubă a Penitenciarului Iaşi, care i-a transportat la Curtea de Apel.

"Autospeciala noastră a fost implicată într-un accident uşor, fiind lovită în partea din faţă de o altă maşină. Nu s-au înregistrat victime, iar cele şapte persoane private de libertate au fost preluate de o altă autoutilitară şi transportaţi la Curtea de Apel, unde au fost prezenţi în faţa instanţei", a declarat şeful Penitenciarului Vaslui, Eusebio Brînză.

Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au respins la începutul lunii septembrie ca neîntemeiată cererea de strămutare a dosarului în care şapte tineri din comuna vasluiană Văleni au fost condamnaţi pentru viol şi privare de libertate.

Judecătoria Vaslui a decis, pe 17 august, înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile în cazul celor şapte tineri din Văleni.

Tot pe 17 august, Judecătoria Vaslui a anunţat prima sentinţă în acest dosar, toţi cei şapte tineri fiind condamnaţi la închisoare cu executare pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal. De asemenea, acestora le-au fost interzise unele drepturi civile pe o durată de doi ani.

Pedepsele celor şapte variază între 5 ani şi 8 luni şi 8 ani şi 4 luni de închisoare. Potrivit sentinţei, Burada Silviu, cel care a luat-o în maşină pe victimă, a primit cea mai mare pedeapsă - în total 8 ani şi 4 luni închisoare, iar pentru Avădanei Silviu, Paul Andrei Burlacu şi Petrică Ionuţ Bolboceanu instanţa a decis efectuarea a 7 ani de închisoare.

Ionuţ Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Şurleac, cei trei tineri care au recunoscut, pe 2 aprilie 2015, acuzaţiile şi au cerut să fie judecaţi prin procedura simplificată, au fost condamnaţi la 5 ani şi opt luni închisoare cu executare.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: viol vaslui