x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cel mai mare graffiti, pe o clădire din zona căminelor studenţeşti din Regie

Cel mai mare graffiti, pe o clădire din zona căminelor studenţeşti din Regie

09 Noi 2016   •   16:40
Cel mai mare graffiti, pe o clădire din zona căminelor studenţeşti din Regie

Cea mai mare pictură murală din Bucureşti prinde contur, chiar în aceste zile, în zona căminelor studenţeşti din Regie. O echipă de grafferi, care desenează orașele României de mai bine de 14 ani, lucrează la uriaşul desen de la începutul acestei luni şi speră ca acesta să fie gata până pe 19 noiembrie.

Cei patru artiști fac parte din Sweet Damage Crew şi pentru a realiza cei 360 de metri pătrați de pictură urbană au pregătit 100 de litri de vopsea lavabilă şi peste 150 de spray-uri cu vopsea. Ei estimează că vor lucra mai bine de 200 de ore, unele dintre ele la circa 20 de metri înălţime faţă de sol.

Schița desenului se numește „listen” (n.r. - ascultă) și a fost aleasă din trei variante, în urma unui vot la care au participat în special tinerii de până în 30 de ani. De obicei, inspiraţia vine în funcţie de peretele pe care ar trebui să îl deseneze, au loc mai multe întâlniri între noi, iar la final cea mai bună idee câştigă, explică membrii echipei. Peretele pe care fac desenul are o înălţime de 27 de metri în cel mai înalt punct, însă artiştii nu pot ajunge atât de sus din cauza utilajului pe care îl folosesc. În acest moment sunt condiționați de starea vremii.

„Cel mai dificil la acest proiect nu este, cum ar crede unii, punerea pe perete a desenului, ci vremea care ne încurcă. Ploaia nu este prietenă cu lavabila, fie ea şi de exterior. Umiditatea, frigul, întunericul - toate aceste lucruri ne duc la nivelul următor de dificultate”, spun grafferii, cu convingerea că vor finaliza proiectul chiar şi în aceste condiţii.

×
Subiecte în articol: regie graffiti