x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cele mai bune fotografii de presă din 2010, premiate în cadrul concursului World Press Photo

Cele mai bune fotografii de presă din 2010, premiate în cadrul concursului World Press Photo

11 Feb 2011   •   12:58
Cele mai bune fotografii de presă din 2010, premiate în cadrul concursului World Press Photo
Sursa foto: Jodi Bieber/

Juriul internaţional al concursului internaţional de fotografie  World Press Photo a premiat astăzi cei mai buni fotografi profesionişti de presă ai anului 2010. Premiul cel mare a fost obţinut de fotografa de origine sud-africană Jodi Bieber, pentru fotografia care a imortalizat-o pe Bibi Aisha, tânăra afgană care a fugit din casa soţului său din cauza abuzurilor fizice. După un proces în care s-au aplicat legile talibane, tânăra a fost mutilată de soţul său, acesta tăindu-i nasul şi urechile. Fotografia a făcut înconjurul lumii după ce a fost publicată pe coperta publicaţiei Time în luna august a anului trecut.

151378-agerpres-5085052.jpgVezi aici cele mai bune fotografii de presă ale anului 2010

Jodi Bieber este premiată pentru a noua oară în cadrul World Press Photo şi este cea de-al doilea fotograf de origine sud-africană care primeşte cel mai important premiu în cadrul acestui concurs, se arată într-un comunicat de presă emis de organizatori. "Aceasta poate să devină una dintre acele fotografii - şi avem parte poate doar de zece toată viaţa - despre care cineva spune "Ştii, fotografia cu fata aceea..." şi ştii exact despre care imagine este vorba", a spus preşedintele juriului, David Burnett.

Juriul a premiat 56 de fotografi din 23 de ţări: Australia, Bangladesh, Brazil, Canada, China, Danemarca, Franţa, Germania, Haiti, Hong Kong, Ungaria, India, Indonezia, Irlanda, Italia, Mexic, Olanda, Polonia, Africa de Sud şi SUA. Toto anul acesta a fost atins un număr record de 108.059 de fotografii înscrise în concurs, ieşite din mâinile a 5.847 de fotografi.
În cadrul concursului, juriul a decis să ofere şi o menţiune specială pentru o serie de 12 fotografii care au surprins momentul eliberării minerilor chilieni care au petrecut 69 de zile captivi în subteran, înainte de a scoşi la suprafaţă pe 13 octombrie 2010.

×
Subiecte în articol: concurs international fotografie bibi aisha