x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CELULĂ DE CRIZĂ la MAE în urma tragediei aviatice din Franţa

CELULĂ DE CRIZĂ la MAE în urma tragediei aviatice din Franţa

24 Mar 2015   •   15:21
CELULĂ DE CRIZĂ la MAE în urma tragediei aviatice din Franţa

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat cu privire la incidentul aviatic din Franţa. Misiunile diplomatice române din Spania, Franţa şi Germania au iniţiat "demersuri în regim de urgenţă" pe lângă autorităţile acestor ţări pentru a verifica dacă pe lista de pasageri a avionului Germanwings, care s-a prăbuşit marţi, în sudul Franţei, se află şi cetăţeni români.

"În urma producerii incidentului, ministrul afacerilor externe al României a dispus activarea Celulei de Criză a MAE, prin intermediul căreia este gestionată activitatatea tuturor misiunilor diplomatice române implicate în obținerea informațiilor.

În acest sens, misiunile diplomatice române din Spania, Franţa şi Germania au iniţiat demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile celor trei state pentru a verifica dacă pe lista de pasageri se află şi cetăţeni români.

Consulul general al României la Barcelona a solicitat sprijinul subdelegatului guvernului spaniol și directorului Aeroportului din Barcelona în vederea verificării informațiilor cu privire la existența vreunui cetățean român la bordul aeronavei prăbușite și pentru obținerea listei de pasageri. Totodată o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular Barcelona s-a deplasat la aeroport în vederea obținerii unor informații concrete privind cetățenia victimelor, urmând să aibă întrevederi în regim de urgență cu oficialii spanioli.

În paralel cu demersurile inițiate la Barcelona, Ambasada României la Berlin a solicitat sprijinul ministerului federal al afacerilor externe și companiei GermanWings pentru transmiterea listei de pasageri.

De asemenea, Ambasada României la Paris a inițiat un demers similar la Ministerul Afacerilor Externe al Franței. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne din Franța a fost creată celula interministerială de criză, pentru gestionarea incidentului.

În măsura obţinerii detaliilor vom reveni cu informaţii actualizate.", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Un avion Airbus A 320 s-a prăbușit în sudul Franței. Avea la bord 150 de persoane, dintre care 144 de pasageri și șase membri de bord.

×