x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Centru multifuncţional pentru copii şi părinţi

Centru multifuncţional pentru copii şi părinţi

de Diana Scarlat    |    08 Oct 2010   •   00:00

Familiile defavorizate din Sectorul 1 al Capitalei pot primi ajutor la Complexul Social de Servicii "Jiului". Centrul social oferă servicii de educaţie, protecţie socială şi de sănătate pentru părinţi şi copii proveniţi din medii sociale diferite. Centrul a fost dotat şi utilat recent conform standardelor internaţionale, printr-un proiect iniţiat de Unicef, pentru a asigura şanse egale de dezvoltare prin incluziunea socială a copiilor cu nevoi speciale sau care provin din familii defavorizate.

Copiii vulnerabili beneficiază aici de servicii de educaţie, de asistenţă medicală şi socială, iar părinţii lor, de consiliere parentală şi profesională. "Într-un astfel de centru părinţii şi copiii beneficiază de servicii de educaţie, protecţie socială şi sănătate, toate în acelaşi loc, lucru care nu se întâmplă în mod normal. Este un centru pentru toţi copiii, nu doar pentru elite", spune reprezentantul Unicef în România, Edmond McLoughney. Rolul acestor centre este extrem de important, întrucât toate cercetările făcute până acum au demonstrat că primii ani de viaţă sunt cei mai importanţi pentru formarea copilului, în această perioadă dezvoltându-se personalitatea şi creierul.

La centrul "Jiului" beneficiază de asistenţă copii cu vârste de până la 3 ani, proveniţi din medii sociale diferite, copii romi sau cu dizabilităţi uşoare. Proiectul de modernizare a centrului social, derulat de DGASPC Sector 1, în parteneriat cu Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională "Step by step", a fost finanţat de IKEA, care din 2008 a donat câte 2 lei din fiecare jucărie de pluş vândută.

×
Subiecte în articol: observator