x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Centrul de Transfuzii Galaţi refuză sângele de la donatori

Centrul de Transfuzii Galaţi refuză sângele de la donatori

20 Feb 2009   •   00:00
Centrul de Transfuzii Galaţi refuză sângele de la donatori

Zeci de oameni care vor să dea o şansă celor aflaţi pe un pat de spital sunt întorşi din drum, zilnic, de medicii de la Centrul de Transfuzii Galaţi, pentru simplul motiv că... sunt prea mulţi donatori de sânge.



Reacţia personalului sanitar de la Centrul de Transfuzii Galaţi a creat astăzi o stare tensionată, mai ales după ce un bărbat a venit însoţit de 30 de colegi şi rude pentru a dona sânge pentru un prieten aflat pe patul de spital. După trei ore de aşteptare, doar cinci dintre cele 30 de persoane au fost primite ca să doneze sânge. "Toată lumea ţipă că nu este sânge. Vrem să donăm, am adus oameni, de ce nu ne lasă? Am venit cu 30 de persoane pentru prietenul nostru şi au primit doar cinci, fără să ne dea o motivaţie. Cică nu este loc. Nu poţi trimite un donator acasă pentru că este lipsă de organizare", a declarat Laur Gheorghe, unul dintre cei 30 de donatori, citat de Agerpres.

De asemenea, o femeie care avea nevoie de sânge pentru fetiţa sa aflată în spital a susţinut că nu este primită să doneze sânge. "Nu ne primeşte. Dacă vrei să donezi pentru prima oară, te programează peste nu ştiu cât timp. Este o mare dezorganizare", a spus femeia. Directorul Centrului de Transfuzii Galaţi, Tamara Bârsan, se declarat că nu are personal suficient pentru "valul" de donatori şi nici pungi sau reactivi. "În ultima perioadă, am recoltat 80, 90, 100 de donatori pe zi, motiv pentru care consiliul de administraţie a hotărât să se limiteze numărul de donatori la 60. Se poate spune că aproape s-a dublat numărul donatorilor, iar noi nu putem face faţă", a precizat Bârsan.

×
Subiecte în articol: romania