x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Cer ajutorul vostru pentru a restabili statul de drept în ţara mea". Macovei şi Stolojan au scris Parlamentului European

"Cer ajutorul vostru pentru a restabili statul de drept în ţara mea". Macovei şi Stolojan au scris Parlamentului European

12 Sep 2012   •   05:50
"Cer ajutorul vostru pentru a restabili statul de drept în ţara mea". Macovei şi Stolojan au scris Parlamentului European

Europarlamentarii PDL Monica Macovei si Theodor Stolojan au trimis membrilor Parlamentului European scrisori in care aduc acuzatii grave Guvernului roman si Uniunii Social-Liberale. Momentul nu este ales la intamplare.

Potrivit antena3.ro, chiar astazi, Bruxelles-ul dezbate situatia politica din tara noastra. Parlamentarii europeni sunt informati despre acuzatiile de anti-semitism care i s-au adus ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova, precum si despre anchetele DNA in privinta referendumului, care ar viza doar nereguli si nu indemnuri la vot.

Discutia Parlamentului European despre situatia politica din Romania a fost initiata de Grupul PPE, din care face parte si PDL. Europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei sustine ca este nevoie de ajutorul Bruxelles-ului pentru intoarcerea la normalitate.

"Procurorii continua investigatiile impotriva unor importanti lideri de partide, sub acuzatia de frauda la referendum. Acestia nu sunt anchetati pentru ca i-au indemnat pe oameni sa mearga la vot, ci pentru acuzatii de frauda. (...) Zvonurile referitoare la oameni pusi sa jure pe Biblie inainte sa le se ia declaratii, ca martori, sunt adevarate, iar actiunea conform legii. (...) As aprecia ajutorul dv-stra pentru protejarea Justitiei si restabilirea statului de drept in tara mea", spunea Monica Macovei.

Democrat-liberalul Theodor Stolojan aduce in atentia colegilor sai din parlamentul european acuzatiile de antisemitism aduse ministrului Dan Sova.

"Dragi colegi,

In numele Delegatiei Romane din Grupul PPE, luand in considerare ca ministrul Dan Sova, membru in Guvernul Ponta, se va intalni mai multi membri ai Parlamentului European, va rog sa luati cunostinta de doua plangeri impotriva ministrului Dan Sova, pentru remarcile sale de negare a Holocaustului".

Stolojan face trimitere si la o serie de articole din presa care au reflectat scandalul.

×