x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cerc de peste 10 suspecti

Cerc de peste 10 suspecti

09 Dec 2004   •   00:00

Calibrul cartuselor cu care au fost ucise farmacistele nu a fost inca stabilit cu certitudine. Politistii au, pana in prezent, un cerc de mai bine de 10 persoane suspectate, insa ancheta este departe de a fi elucidata.


ION ALEXANDRU

Click pentru a mari imaginea
SPAIMA. Orasul de la poalele Tampei este in continuare ingrozit de dublul asasinat comis intr-una din farmaciile Thea. Politia este in alarma "de gradul zero" pentru solutionarea cazului
Expertiza balistica a gloantelor extrase din capetele celor doua farmaciste nu a fost inca finalizata, expertii Institutului de Criminalistica din Bucuresti constatand ca proiectilele sunt foarte turtite. Chiar si asa, gloantele au caracteristicile celor de calibrul 5,4 - 5,6 mm, folosite la armele de tir sportiv, la pustile cu luneta sau la pistolete de dimensiuni mici, sustin anchetatorii. In urma rezultatului balistic, cand se va sti cu exactitate calibrul, politistii vor sti pe ce pista se vor axa. Comisarul-sef Mircea Bucur, comandantul Inspectoratului Judetean de Politie Brasov, a declarat pentru Jurnalul National ca mobilul crimei de la Farmacia Thea pare a fi jaful, insa politistii nu exclud si alte variante, cum ar fi razbunarea, sau pur si simplu faptul ca ucigasul este o persoana cu devieri grave de comportament. "In acest moment, am constituit un cerc de suspecti format din 10-12 persoane. Nu am incheiat inca inventarul produselor din farmacie, motiv pentru care nu stim daca ucigasul a sustras si unele medicamente", au precizat anchetatorii. Nici camera de luat vederi din incinta farmaciei nu a surprins vreo imagine care sa-i ajute pe politisti. Asta pentru ca, paradoxal, nu era pusa in functiune.

EXECUTIE. Cele doua farmaciste, Cistian Manuela si Susan Daga, au fost impuscate in cap, luni seara, dupa inchiderea programului, fiind descoperite de o clienta care intrase in farmacie sa cumpere medicamente. Una din victime era deja moarta la sosirea echipelor Ambulantei, cea de-a doua incetand din viata in cursul noptii de luni spre marti, la Spitalul Judetean Brasov. Colegii de breasla ale celor doua femei au strans bani pentru a ajuta familiile indoliate si s-au ocupat de inmormantarea Dagai Susan, farmacista in varsta de 49 de ani, care locuia singura, nefiind casatorita si neavand copii. Daga Susan a fost inhumata ieri, in timp ce colega ei, Manuela Cistian, va fi inmormantata astazi.

DOLIU IN FARMACIILE BRASOVENE
Toate farmaciile brasovene - cu exceptia celor care asigura program permanent - au fost inchise ieri, timp de trei ore, iar unitatile din tara vor purta insemne negre timp de o saptamana, ca doliu pentru cele doua farmaciste ucise la Brasov. Potrivit Colegiului Farmacistilor din Brasov, in semn de solidaritate cu colegele de breasla omorate, pe usile tuturor farmaciilor din oras au fost puse insemnele negre ale doliului. In aceeasi nota, Colegiul Farmacistilor din Romania a anuntat ca toti farmacistii vor purta insemne de doliu timp de o saptamana, pana joia viitoare. "Vrem sa ajutam cum putem familiile colegelor noastre. Patroana farmaciei a cumparat toate cele necesare, iar Colegiul s-a ocupat de organizarea inmormantarii, dupa datina. Inca nu ne vine sa credem cum a putut cineva sa comita o astfel de crima", a declarat Maria Botezatu, presedintele Colegiului Farmacistilor din Brasov.

×
Subiecte în articol: observator