x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cerceii Elenei Lupescu s-au vândut la licitaţie în Anglia. Vezi suma fabuloasă cu care au fost adjudecaţi

Cerceii Elenei Lupescu s-au vândut la licitaţie în Anglia. Vezi suma fabuloasă cu care au fost adjudecaţi

de Marina Constantinoiu    |    26 Apr 2012   •   15:55
Cerceii Elenei Lupescu s-au vândut la licitaţie în Anglia. Vezi suma fabuloasă cu care au fost adjudecaţi

O pereche de cercei cu perle daruiti Elenei Lupescu de catre regele Carol al II-lea, care a fost descoperita dupa 35 de ani in sertarul unei englezoaice, s-a vandut joi dupa-amiaza la licitatia organizata de casa de licitatii Woolley and Wallis din Salisbury cu fabuloasa suma de 1,6 milioane de lire sterline. Licitatia a putut fi urmarita online.

Licitarea cerceilor a starnit un interes imens in randul colectionarilor din intreaga lume. Bijuteriile au fost achizitionate de un colectionar privat, precizeaza cotidianul Daily Mail.
Bijuteriile i-au fost daruite Elenei Lupescu, iubita regelui Carol al II-lea de suveranul insusi, intr-una dintre calatoriile lor prin Europa. Cerceii au fost realizati la inceputul secolului trecut, cu perle naturale provenite, cel mai probabil, din Australia. Amanta regelui, devenita ulterior sotia sa, i-a lasat mostenire, dupa moartea sa in 1977, unei prietene britanice din localitatea Wiltshire.

Numai ca aceasta nu i-a purtat niciodata, cerceii nefiind pe placul ei. Asa ca i-a abandonat intr-un sertar ani de-a randul. Cerceii au fost descoperiti de nepotii ei, care s-au decis sa-i duca unui expert pentru evaluare. Expertul a apreciat ca perechea de cercei ar putea fi estimata la circa jumatate de milion de euro. Nepotii s-au gandit imediat sa-i vanda. Jonathan Edwards, expertul care s-a ocupat de organizarea licitatiei, sustine ca descoperirea acestei perechi de cercei este cel mai important moment al carierei sale de peste 35 de ani, acestea fiind cele mai pretioase bijuterii de care s-a ocupat pana acum.

×