x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cererea de arestare a lui Voicu, analizată de o judecătoare controversată

Cererea de arestare a lui Voicu, analizată de o judecătoare controversată

27 Mar 2010   •   00:00

Este vorba despre judecatoarea Maria Despina Mihai, ajunsă în repetate rânduri în atenţia presei cu o serie de scandaluri judiciare. Magistratul a fost implicat în mai multe dosare controversate, între care iese în evidenţă cazul subalternului său, procurorul Cristian Vlădăşcău, găsit în trafic la volanul unei maşini furate din Germania.



Maria Despina Mihai a cercetat, fără să soluţioneze, şi cazul procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2001. Judecătoarea era acuzată atunci de rudele procurorului că ar fi muşamalizat cauza morţii acestuia.

Judecătoarea care se va ocupa de dosarul Voicu a fost adjunctul fostului procuror general al României, Tănase Joiţa, şi secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii.

După ce a devenit judecător la Curtea Supremă, ea a făcut parte dintr-un complet care l-a achitat definitiv în dosarul "Romsilva 1" pe deputatul PSD Ion Dumitru, fostul director general al companiei.

La începutul anului 2008, Nicolae Popa, fostul preşedinte al Înaltei Curţi de Justiţie, a intenţionat chiar să o propună pentru funcţia de vicepreşedinte al instanţei, dar decizia nu a fost luată. Despina Mihai este cunoscută şi pentru vehemenţa cu care s-a opus înfiinţării Parchetului National Anticorupţie ca structură autonomă.

Antena3

×
Subiecte în articol: observator