x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cererea lui Adrian Năstase, de preschimbare a termenului judecării eliberării condiţionate, RESPINSĂ a doua oară

Cererea lui Adrian Năstase, de preschimbare a termenului judecării eliberării condiţionate, RESPINSĂ a doua oară

18 Ian 2013   •   12:21
Cererea lui Adrian Năstase, de preschimbare a termenului judecării eliberării condiţionate, RESPINSĂ a doua oară
Sursa foto: Intact Images/Karina Knapek

Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a respins astăzi, pentru a doua oară, cererea de preschimbare a termenului la care se judecă eliberarea condiţionată a fostului premier Adrian Năstase, stabilit pentru 12 februarie.

Prima solicitare a fost respinsă de Judecatoria Sectorului 4 la 10 ianuarie.

Avocatul Ion Cazacu declara atunci că s-a cerut un alt termen, în ianuarie, întrucât dacă cererea va fi judecată în 12 februarie, practic s-ar pierde zilele scăzute din pedeapsa primită de Năstase, respectiv perioada din 20 până iîn 26 iunie 2012 când fostul premier a fost internat la Spitalul Floreasca.

Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, spunea recent ca a depus cererea de preschimbare a termenului de judecata deoarece, daca dosarul se va discuta in luna februarie, atunci nu s-ar mai tine cont de toate zilele castigate de fostul premier ca urmare a prestarii unei activitati intelectuale in penitenciar si ar fi pierdute si cele sapte zile, cat a stat internat in spital.

"Eu cred ca ne vom astepta la o solutie favorabila. Termenul prevazut de lege a fost implinit, referatul Comisiei de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava contine aprecieri absolut pozitive si elogiative cu privire la domnul Adrian Nastase, cu privire la modul in care a respectat regulile. [...] Eu cred ca o asemenea propunere a Comisiei va fi greu de respins", a mai spus Ion Cazacu.

Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv in cazul lui Adrian Nastase, constatand ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa, fiind luate in calcul si activitatile desfasurate de fostul premier, precum si faptul ca acesta a publicat trei carti.

×