x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cezar Ouatu, atacat în presa germană şi austriacă: “Dragă Cezar, te simţi cu adevărat bine?”

Cezar Ouatu, atacat în presa germană şi austriacă: “Dragă Cezar, te simţi cu adevărat bine?”

de Istvan Deak    |    16 Mai 2013   •   15:48
Cezar Ouatu, atacat în presa germană şi austriacă: “Dragă Cezar, te simţi cu adevărat bine?”

Principalele publicaţii din Germania şi Austria urmăresc cu interes a doua semifinală a Eurovisionului suedez, programată pentru joi seara la Malmo. “Reprezentatul României, Cezar, încheie a doua semifinală. Reprezentaţia lui Cezar va fi printre cele mai neobişnuite de la ediţia din acest an. Cântăreţul de operă va fi acompaniat de beaturi electronice”, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.  Elmar Kraushaar este considerat unul dintre comentatorii de top ai germanilor în materie de Eurovision. A văzut prima ediţie în 1964, când festivalul purta încă numele de Grand Prix Eurovision de la Chanson. Din 1992 scrie an de an despre Eurovision. El relatează pentru Frankfurter Rundschau şi Berliner Zeitung despre impresiile sale de la evenimentul din acest an.

Mesaje mai mult sau mai puţin subliminale
“Tricourile cu mesaje sunt la modă la ediţia de la Malmo. Natalie Horler iese în evidenţă cu un mesaj în zona sânilor: Spune-mi ce mai aştepţi. Dedesubt apare răspunsul: 12 puncte. Şocul vine de la români. Pe tricourile lor  apare mesajul: Eu iubesc.., urmat de trei variante de răspuns: Fetele, Eurovisionul, băieţii. Bifate sunt evident doar primele două variante, în nici un caz băieţii. Asta vor să accentueze băieţii români. Ei aparţin categoriei băieţilor adevăraţi, cărora le plac fetele şi vor să evite grupul homosexualilor, care se află într-o superioritate numerică absolută aici. Ei nu doar că accentuează statutul lor de heterosexuali minoritari, ci vor să îşi protejeze liderul, tenorul Cezar, de zvonurile gay care au început să fie tot mai multe, mai ales datorită vocii sale”, scrie Elmar Kraushaar în publicaţiile amintite.

10 întrebări pentru 10 artişti
Spiegel Online adresează zece întrebări-cheie pentru 10 artişti diferiţi de la Eurovision. Întrebarea numărul 10 îi este adresată reprezentantului României. “Dragă Cezar, te simţi cu adevărat bine? Eşti sigur? În sfârşit. După ce am scăpat de astronauţii amuzanţi din Muntenegru, a mai rămas cântăreţul de operă printre puţinii candidaţi care sunt evident nebuni. În note stridente şi cimentat într-o costumaţie de zână amară şi furioasă, tenorul nebun jonglează într-o reprezentaţie enigmatică, în timp ce alţi dansatori roiesc în jurul lui. Din păcate trebuie să treacă de semifinala de joi pentru a accede în finală. Dacă vreţi să sunaţi pentru un artist: alegeţi-l pe Cezar. Doar de dragul artei”, notează ironic Anja Rutzel în Spiegel.

Der Standard îi dă şanse minime
Analistul cotidianului austriac Der Standard, Marco Schreuder, îi dă şanse minime lui Cezar Ouatu de a accede în finala de sâmbătă. “Cezar este în aceste zile la Malmo unul dintre cei mai simpatici artişti. Este foarte sociabil şi chiar drăguţ. Dar melodia sa “It’s my life” este de departe cea mai tragică melodie de la ediţia din 2013. Vocea lui de falsett este incredibilă, costumaţia în Dracula este incredibilă, coregrafia este incredibil de bună, restul este incredibil de prost. Atât de prost, încât ai impresia că e cu adevărat bun. Dar cum spunea un prieten român: lăsaţi-l să fie eliminat cu 0 puncte. Cui îi place trash-ul, acela trebuie să ţină azi cu România. Şanse de a accede în finală? Mai degraba nu”, scrie Marco Schreuder.

×