x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR anulează patru trenuri pe ruta Bucureşti Nord - Henry Coandă

CFR anulează patru trenuri pe ruta Bucureşti Nord - Henry Coandă

27 Mai 2009   •   00:00

CFR Călători SA va anula patru trenuri "Henri Coandă Expres", începând de vineri, 29 mai, pentru a redimensiona capacitatea de transport feroviar de călători pe ruta Bucureşti Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Baloteşti şi retur, în conformitate cu fluxul actual de pasageri, a anunţat CFR Călători, citat de Agerpres.



Astfel, vor fi anulate trenurile 10733 - cu plecare din Bucureşti Nord la ora 21,15, trenul 10734 - cu sosire în Bucureşti Nord la ora 23,04, 10735 - cu plecare din Bucureşti Nord la ora 22,15 şi 10736 - cu sosire în Bucureşti Nord la ora 23,52.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, anunţase, în urmă cu circa două săptămâni, că linia expres de tren Gara de Nord - Aeroportul Otopeni, inaugurată în martie, ar putea fi închisă, deoarece operează cu pierderi.

"Linia respectivă funcţionează pe pierderi. Nu o voi închide imediat, dar, dacă se va dovedi că este nerentabilă în continuare, va trebui să o închidem. Obligaţia noastră este să ţinem cont de raportul economic şi orice înregistrează pierderi trebuie restructurat sau închis", a precizat ministrul Transporturilor.

Conform estimărilor iniţiale, aproximativ 4.000 de călători trebuia să circule zilnic pe această linie de cale ferată.

Trenurile "Henri Coandă Expres" care fac legătura între staţia Bucureşti Nord şi Aeroportul Henri Coandă au început să circule din data de 4 martie. Cele 18 perechi de trenuri destinate acestui serviciu circulau în regim cadenţat, la interval de o oră, în graficul orar 5,15 - 23,23.

Transferul pasagerilor de la Punctul de Oprire Aeroport până la terminalele Aeroportului Internaţional Henri Coandă se realizează cu autobuze specializate, care circulă într-un grafic orar corelat cu mersul trenurilor.

Biletele de călătorie sunt globale (pentru tren şi autobuz), preţul unui bilet fiind în valoare de 6 lei.

Facilităţile oferite pe această rută sunt cele în vigoare, pentru copii sub cinci ani, elevi, studenţi, pensionari şi copii sub 10 ani.

Linia de cale ferată Gara de Nord - Otopeni poate fi utilizată de călătorii care preferă prefera trenul pentru a ajunge la aeroport, o cursă durând între 40 şi 45 de minute.

×
Subiecte în articol: observator bucuresti bucureşti nord nord