x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR Călători: Peste 190 de trenuri ANULATE şi restricţii de trafic pe opt linii. SITUAŢIA TRANSPORTULUI FEROVIAR

CFR Călători: Peste 190 de trenuri ANULATE şi restricţii de trafic pe opt linii. SITUAŢIA TRANSPORTULUI FEROVIAR

29 Ian 2014   •   09:27
CFR Călători: Peste 190 de trenuri ANULATE şi restricţii de trafic pe opt linii. SITUAŢIA TRANSPORTULUI FEROVIAR
UPDATE 12:30 - Numărul trenurilor anulate creşte în fiecare zi începând de sâmbăta trecută, când a debutat episodul cu viscol şi ninsori, astfel că miercuri nu circulă 192 de garnituri.

Un echipaj de pompieri de la ISU Călăraşi va prelua 30 de călători dintr-un tren blocat pe ruta Bucureşti-Olteniţa, a anunţat la ora 11.30 purtătorul de cuvânt al instituţiei.
----------------------------------------------------

Toate magistralele de cale ferată sunt deschise miercuri, dar pe opt linii sunt restricţii de circulaţie, iar 177 de trenuri sunt anulate, potrivit companiei CFR Călători.

Potrivit situaţiei centralizate până la ora 08.00, circulaţia este restricţionată, din cauza sulurilor de zăpadă, pe opt linii, respectiv Brăila - Făurei-Buzău, Bucureşti Nord - Urziceni, Goleşti - Chitila, Mărăşeşti - Tecuci-Barbosi, Ploieşti - Râmnicu Sărat-Adjud, Ploieşti Sud-Armăşeşti, Urziceni - Slobozia şi Vereşti - Leorda. Pe aceste linii este interzisă circulaţia trenurilor formate din automotoare, echipele de intervenţie acţionând cu utilaje.

SITUAŢIA TRANSPORTURILOR FEROVIARE

Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, dar circulaţia trenurilor este adaptată la condiţii meteo nefavorabile, Comandamentul de Iarnă instituit fiind operaţional în continuare, se arată într-un comunicat de presă al companiei CFR Călători.

Miercuri sunt anulate 177 de trenuri, decizia luată de operatorii feroviari fiind necesară întrucât în condiţii de iarnă se prelungesc timpii de parcurs.

Angajaţii companiilor feroviare vor comunica permanent modificările care intervin în graficul trenurilor şi vor interveni cu utilaje pentru deszăpezire, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă pe toate rutele de cale ferată, a precizat sursa citată.

Înainte de plecările trenurilor în cursă, graniturile sunt pregătite pentru circulație în condiții de iarnă şi se încearcă asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă în toate zonele afectate.

De asemenea, va fi asigurată alimentarea cu energie electrică a garniturilor aflate în staţionare, pentru a fi menţinută căldura în trenuri la un nivel de confort termic.

Pasagerii vor primi ceai cald în gările cu flux mare de călători, de pe raza sucursalelor feroviare Constanţa, Galați, Bucureşti, Craiova şi, la nevoie, Braşov şi Iaşi, se mai arată în comunicatul citat.

"În condiţiile speciale de circulaţie din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se iau măsuri de intervenție cu utilaje, pluguri de zăpadă şi forță umană. Există posibilitatea introducerii de limitări de viteză sau staţionări ale trenurilor în gări în intervalul de timp necesar intervenţiilor de deszăpezire a liniilor şi a macazurilor, ceea ce va genera întârzieri față de graficul de circulație. Toate aceste măsuri sunt necesare pentru facilitarea accesului utilajelor în zonele afectate de viscol şi pentru a se evita blocarea în parcurs", potrivit CFR Călători.

Pasagerii sunt sfătuiţi să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. Numerele de telefon de la staţiile CFR, la care pasagerii pot cere informaţii sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Info Utile/Informaţii Telefonice.

Companiile feroviare ţin legătura operativ şi centralizat, astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs şi cel din gări să colaboreze în luarea celor mai potrivite măsuri.

Reprezentanţii companiei feroviare au precizat că cei care doresc să renunţe la călătorie vor primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

Bucureştiul şi 14 judeţe, respectiv Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, sunt miercuri, până la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.

Potrivit avertizării, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente şi viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60 - 70 de kilometri pe oră. În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea la rafală peste 70 - 80 de kilometri pe oră. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

De asemenea, judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, precum şi jumătatea de nord a judeţelor Dâmboviţa şi Argeş sunt miercuri sub avertizare cod galben de viscol.

În Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi centrul Moldovei, miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-55 kilometri pe oră, temporar viscolind şi troienind zăpada.

Începând de miercuri, ora 23.00, va intra în vigoare o altă avertizare, valabilă până joi, la ora 10.00. Astfel, avertizarea cod portocaliu va fi restrânsă, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judeţe, respectiv Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi.

De asemenea, de miercuri noapte până joi dimineaţă va fi prelungită avertizarea cod galben pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Iaşi, Vaslui, Bacău şi Covasna.

×