x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR SA spune că CFR Călători lansează acuzații false: Ușa vagonului a căzut singură

CFR SA spune că CFR Călători lansează acuzații false: Ușa vagonului a căzut singură

de Redacția Jurnalul    |    09 Aug 2023   •   17:00
CFR SA spune că CFR Călători lansează acuzații false: Ușa vagonului a căzut singură
Sursa foto: Victor Stroe

CFR SA susține că ușa ultimului vagon al trenului IR 1836 Cluj Napoca-București Nord a căzut singură și spune că CFR Călători lansează acuzații false. Operatorul național de transport de călători anunțase marți că un utilaj feroviar a smuls ușa vagonului.

Compania CFR SA a publicat miercuri o dezmințire „în contextul acuzațiilor falselor ale CFR Călători la adresa personalului feroviar al companiei noastre, în cazul trenului IR 1836 care a rămas fără ușă la ultimul vagon”.

Reprezentanții companiei susțin că operatorul național de transport feroviar de călători „a învinovățit pe nedrept și în mod public că < …la ieșire din stația Bărăbanț, un utilaj feroviar care se afla și lucra la infrastructura feroviară a intrat în gabaritul de trecere agățând și smulgând ușa de acces a ultimului vagon din compunerea trenului IR 1836 Cluj Napoca - București Nord, care circulă pe linia alăturată>”.

CFR SA precizează că drezina pantograf care desfășura lucrări la linia de contact se afla într-adevăr la ieșire din stația Bărăbanț, doar că ușa vagonului din compunerea trenului IR 1836 a căzut singură pe liniile CF, fără ajutorul niciunui utilaj, în momentul intrării trenului în stația Bărăbanț, „dovada fiind filmarea oficială de pe camerele de luat vederi din stație, care au surprins exact momentul în care ușa se desprinde și cade direct pe linii, fără a fi smulsă de vreun utilaj feroviar”.

„Chiar operatorul național, conform comunicatului oficial referitor la acest incident, menționează faptul că ! Ne întrebăm retoric, cum putea un utilaj feroviar să smulgă ușa vagonului, care este culisantă și se deschide doar în timpul staționării, dacă trenul IR era deja în mișcare”, se arată în comunicatul CFR SA.

Conform acestuia, mecanicul trenului a subliniat faptul că „…la trecerea prin stația Bărăbanț erau lucrători și utilaje, am dat semnal de Atenție, conform reglementărilor în vigoare. Acestea nu se aflau în gabaritul de trecere, ci pe liniile încrucișate...”.

„Astfel, în contextul celor sus-menționate, nu mai puțin a imaginilor care rezolvă misterul , considerăm tendențioasă și neprofesională acțiunea de imagine a operatorului național, care s-a grăbit să se disculpe de problemele din ograda proprie, aducând pe nedrept acuzații nefondate personalului feroviar al CFR SA”, arată compania.

CFR Călători a anunțat marți că trenul Cluj-Napoca - București Nord are 79 de minute întârziere după ce un utilaj feroviar care lucra la infrastructură a intrat în gabaritul de trecere agățând și smulgând ușa de acces a ultimului vagon.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: CFR calatori uşa