x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Chilian şi logica fără-de-legii

Chilian şi logica fără-de-legii

de Dana Andronie    |    25 Iun 2010   •   00:00
Chilian şi logica fără-de-legii

Pentru a-şi apăra opera, Florin Chilian recurge din nou la instanţa de judecată: "Am dat în judecată Pro TV-ul, pentru că mi-au furat şi ei piesa «Zece», deşi m-au tot ameniţat că mă fac praf ca imagine, că ei sunt ditamai trustul de presă.... Au vrut să-mi dea mai apoi euroi să retrag acţiunea... Profund impresionat şi... temător, i-am dat în judecată. Poate că ei n-au aflat încă despre faptul că am câştigat procesul împotriva Guvernului României, care prin Ministerul Culturii mi-a furat aceeaşi piesă «Zece».

Este viaţa o curvă, dar parcă nici să te laşi călcat în picioare de mai-marii clipei nu merită, aşa că: Dosar 25612/03/2010". Prin cererea de chemare în judecată, artistul cere instanţei să se constate încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe asupra compoziţiei muzicale numite "Zece" de către SC Media Vision SRL şi SC Pro TV SA, iar pentru acest furt intelectual să se plătească daune în valoare de 1.255.140 lei (300.000 euro). După faptă, şi răsplată. Dacă "dansez pentru tine" şi încalc drepturi, atunci trebuie să plătesc, că de-aia este o lege în sensul ăsta! Baletul emisiunii "Dansez pentru tine" a prezentat un dans pe acordurile piesei "Zece" fără a menţiona măcar corect autorul. Potrivit Pro TV, "Zece" a fost compusă de Marius Mărgineanu. Mai mult decât atât, partea de emisiune în care este utilizată, fără consimţământul autorului, opera muzicală numită "Zece", a fost postată şi pe site-ul Pro TV aici , unde se găseşte şi astăzi.

E greu să găseşti o logică în aceste fapte. Parcă toată lumea s-a contaminat de absurdul politic şi nebunia generalizată care guvernează acum România. Pe de o parte, Pro TV îl "Pro"-movează pe Chilian cu ştiri derizorii, dezgropate din dosare prăfuite (în timp ce artistul tocmai realizase o victorie fără precedent împotriva Ministerului Culturii), iar pe de altă parte, acelaşi post de televiziune îi fură piesa şi o difuzează într-un context discreţionar, fără să-l întrebe pe artist, ba mai înlocuindu-i şi numele. Există vreo logică aici, în afară de aceea a fără-de-legii?... Căldură mare, monşer!

×
Subiecte în articol: mass-media