x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Chiliman, la DNA într-un nou dosar

Chiliman, la DNA într-un nou dosar

22 Dec 2015   •   10:10
Chiliman, la DNA într-un nou dosar

Primarul suspendat al sectorului 1, Andrei Chiliman, este urmărit penal de procurorii DNA într-un nou dosar, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi complicitate la distrugere.

Chiliman s-a prezentat marţi la DNA unde i s-au adus la cunoştinţă calităţile procesuale şi acuzaţiile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, Andrei Chiliman, în exercitarea funcţiei de autoritate publică de primar, cu încălcarea atribuţiilor legale (dispoziţii ale Legii administraţiei publice locale şi Regulamentului de organizare şi funcţionare a Primăriei sectorului 1), a dat ajutor unei persoane interesate să distrugă, în perioada 3 aprilie - 19 decembrie 2008, prin folosirea de utilaje grele, construcţiile monument istoric, anexe ale Palatului Ştirbei, situat în centrul municipiului Bucureşti (Calea Victoriei).

"Concret, între construcţiile distruse se află pivniţa Palatului Ştirbei, împrejmuirile şi remiză (aripa de nord), repertoriate ca monumente istorice, precum şi toate vestigiile care se regăseau în subteran, pentru care nu s-a obţinut niciun aviz sau autorizaţie de descărcare de sarcină arheologică. Acţiunea de demolare a pus în pericol bunul imobil Palat Ştirbei (monument istoric) şi vestigiile subterane care, astfel, au fost şi ele distruse", susţin procurorii.

DNA precizează că ajutorul a constat în aceea că Andrei Chiliman a semnat, cunoscând că Primăria Sectorului 1 nu era autoritatea competentă şi că actul încalcă dispoziţiile legale, certificatul de urbanism pentru desfiinţarea construcţiilor nr. 4901/ 142/ V/ 42155.

De asemenea, ajutorul dat pentru distrugere a constat şi în aceea că a semnat, cunoscând că Primăria Sectorului 1 nu era autoritatea competentă şi că actul încalcă dispoziţiile legale, autorizaţia de desfiinţare a construcţiilor nr. 90 /04V/2891/08.

"Documentele au fost emise în condiţiile în care, din Ordinul nr. 2534/ 17.09.2007 al Ministrului Culturii şi Cultelor, publicat în Monitorul Oficial nr. 671/ 01.10.2007, reiese faptul că s-a declasat din categoria imobilelor istorice de clasa A un singur imobil - clădire (la singular), nu şi anexele de pe Calea Victoriei", menţionează DNA.

În cauză se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: andrei chiliman dna dosar dosare