x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Chinezii, invitaţi oficial să construiască autostrăzi de 12 miliarde euro în România. Vezi pe unde vor trece

Chinezii, invitaţi oficial să construiască autostrăzi de 12 miliarde euro în România. Vezi pe unde vor trece

de Iulia Barbu    |    10 Aug 2011   •   14:21
Chinezii, invitaţi oficial să construiască autostrăzi de 12 miliarde euro în România. Vezi pe unde vor trece

Ministerul Transporturilor le va prezenta chinezilor, in vizita oficiala care incepe astazi, mai multe proiecte de infrastructura ce trebuie construite in regim de parteneriat public – privat. Intre acestea, se gasesc atat variante ocolitoare cat si autostrazi.

Ministerul va incerca astfel sa obtina finantare pentru centura de sud si cea de nord a Bucurestiului, in lungime totala de 101 kilometri, valoarea investitiei ridicandu-se la suma de 1 miliard 800 de milioane de euro.

Mai departe, delegatia romana va prezenta si proiectul autostrazii Sibiu – Pitesti, parte a Coridorului IV Paneuropean in lungime de 116 kilometri, cu o valoare estimata de 3 miliarde de euro, dar si pe cel al autostrazii Ploiesti – Buzau – Focsani in lungime de 133 kilometri cu o valoare estimata de 580 de milioane de euro.

Un alt proiect important este si cel al Autostrazii Targu Mures - Iasi - Ungheni in lungime de 307 km si cu o valoare de aproape 7 miliarde de euro.

Alaturi de proiectele de infrastructura rutiera, Ministerul Transporturilor va mai prezenta si un proiect naval: amenajarea raurilor Arges si Dambovita pentru navigatie, cu o valoare estimata de 2,5 miliarde de euro. (Iulia Barbu)

Citeste si: Boc viseaza la proiecte public-private

×
Subiecte în articol: autostradă autostrazi