x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîmpeanu, despre testele din salivă: 176 de cazuri pozitive, 45 confirmate prin teste PCR

Cîmpeanu, despre testele din salivă: 176 de cazuri pozitive, 45 confirmate prin teste PCR

14 Dec 2021   •   12:41
Cîmpeanu, despre testele din salivă: 176 de cazuri pozitive, 45 confirmate prin teste PCR
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus marți că 176 de teste din salivă efectuate la elevi și angajați din învățământ au fost pozitive până acum, iar 45 dintre ele au fost confirmate prin teste PCR.

„IGSU ne-a asigurat că face toate demersurile posibile pentru o aprovizionare ritmică cu teste. (...) Din momentul în care școlile primesc aceste teste, având în vedere și operațiunea suplimentară de asamblare a lor, operațiune care se face cu maximă celeritate prin efortul personalului din învățământ, din acel moment pot ajunge la elevi. Am discutat cu ministrul Sănătății, a existat o flexibilizare la testare, să nu fie numai luni și joi, să existe o testare de două ori pe săptămână, cu interval de două zile între teste, lucru cu care Ministerul Sănătății a fost de acord”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a spus că până acum 45 de teste pozitive au fost confirmate pin teste PCR.

„Au fost găsite 176 de cazuri pozitive, din acestea 45 au fost confirmate, 85 au fost infirmate prin teste PCR, iar 46 nu au primit un răspuns pentru că nu poți să obligi părinții să meargă la testare PCR, nu există posibilitatea legală, deși ar trebui să fie acest lucru”, a mai spus ministrul Educației.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu teste din saliva