x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci licee industriale din Vâlcea ar putea fi desfiinţate

Cinci licee industriale din Vâlcea ar putea fi desfiinţate

16 Noi 2010   •   12:12

Un număr de cinci licee vâlcene ar putea fi desfiinţate dacă nu îşi adaptează specializările la cerinţele de pe piaţa muncii, a declarat inspector general al ISJ Vâlcea, Gabriela Ene.

"Nu mi se pare normal ca liceele să nu aibă propria lor identitate odată, adică Liceul Ferdinand, de exemplu, să aibă specializări care nu sunt în alte locuri. În acest moment, să-mi fie cu iertare, dar există o suprapunere de profiluri la mai multe astfel de şcoli. Iar în al doilea rând sunt unele specializări care nu se mai caută pe piaţa muncii, iar absolvenţii de clasa a opta nu se mai înghesuie la aceste clase. Riscă să aibă doar cinci elevi într-o clasă", a precizat Ene, potrivit Agerpres.

Cele cinci licee nominalizate de inspectorul general sunt Grupul Şcolar 'General Magheru', Grupul Şcolar "Henri Coanda", Grupul Şcolar "Căpitan N. Pleşoianu", Grupul Şcolar "Ferdinand" şi Grupul Şcolar "Oltchim".

Gabriela Ene a subliniat că fiecare conducere de unitate şcolară de profil tehnic trebuie să aibă o viziune de ansamblu şi a ceea ce va cere piaţa muncii peste patru ani. Mai mult, accentul pe care ISJ Vâlcea doreşte să îl pună este pentru dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic în strânsă legătură cu oferta de pe piaţa muncii.

"Trebuie să le spui celor care încep clasa a IX-a că atunci când vor termina ciclul liceal atestatul lor îi va avantaja în a-şi găsi un loc de muncă. Piaţa se schimbă şi ar cam trebui ca dascălii sau managerii unităţilor de învăţământ să nu rămână încremeniţi în proiect. Dacă cele cinci licee pe care le-am nominalizat nu vor regândi altfel procesul de învăţământ mă simt nevoit să cer unul singur care să le înglobeze", a mai spus inspectorul general ISJ.

×