x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci persoane muşcate de căpuşe la Braşov, internate cu boala Lyme

Cinci persoane muşcate de căpuşe la Braşov, internate cu boala Lyme

17 Mai 2012   •   11:27
Cinci persoane muşcate de căpuşe la Braşov, internate cu boala Lyme

Cinci persoane, intre care si o fetita de doi ani, au fost internate la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov, cu diagnosticul de maladie Lyme.

Fetita a fost intepata de insecta in spatele urechii in timp ce se plimba cu parintii. Acestia din urma au observat o pata in jurul muscaturii si au dus-o la spital pentru a i se administra tratament cu antibiotice. Fetita va sta in spital cel putin o saptamana.

"Exista cinci cazuri confirmate, inclusiv trei din ele serologic, pentru terapia bolii Lyme. Este un numar mai mare decat in anii trecuti. Nu stiu daca nu ar trebui sa lucram impreuna directiile de silvica, ocol padure, sa intram pe zona Valea Cetatii, Saua Tampei si chiar Zarnesti", a declarat dr. Felicia Constandis, managerul Spitalului de Boli Infectioase, potrivit B1 Tv.

Dr. Simona Baboe, epidemiolog DSP Brasov a spus ca "populatia trebuie sa aiba grija cand iese la iarba verde, sa fie imbracata adecvat, fara multe zone descoperite ale pielii, sa aiba grija unde se aseaza".

Primaria Brasov are programata o campanie de dezinsectie, care va include si deparazitarea impotriva capuselor. Cel mai mediatizat si grav caz de boala Lyme in Romania este cel al actorului Serban Ionescu, muscat de o capusa acum un an. Boala i-a afectat sistemul muscular iar medicii discuta transferul actorului la o clinica din Viena.

×