x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine a falsificat filmul tragediei de pe Siutghiol? Ce riscă autorii falsului

Cine a falsificat filmul tragediei de pe Siutghiol? Ce riscă autorii falsului

de Dan Constantin    |    20 Dec 2014   •   11:58
Cine a falsificat filmul tragediei de pe Siutghiol? Ce riscă autorii falsului

Recuperarea dronei care a reușit să filmeze momente după câteva minute de la prăbușirea elicopterului SMURD va contribui semnificativ la elucidarea unor aspecte ale anchetei aflate în curs.

Proprietarul dronei a relevat încă de la primele lui declarații contradicțiile care apăreau în filmul difuzat ''ca exclusiv'' de o televiziune și care au produs un șoc emoțional puternic. Pe acest film se auzeau strigătele de ajutor care erau atribuite victimelor din elicopter.

Bogdan Dumitru, proprietarul dronei, spune că realitatea surprinsă este cu totul alta față de filmul difuzat de televiziune. ''Filmul este <>'', susține el.

Compararea imaginilor din cele doua surse - filmul televiziunii și cel captat de dronă - va deschide o altă pistă pentru procurori, legată de difuzarea de informații false, cu bună știință în spațiul public. Fapta este prevazută și pedepsită de Noul Cod Penal.

Articolul 404 stipulează: Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

Jurnalul Național a dezvăluit inadvertențele din filmul difuzat de televiziune prin suprapunerea unor fapte și declaratii mixate, cu scopul evident al falsificării realității în cazul tragediei de pe lacul Siutghiol. 

×