x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine a realizat emisiunea despre Iohannis, Kovesi și Macovei la un radio din SUA?

Cine a realizat emisiunea despre Iohannis, Kovesi și Macovei la un radio din SUA?

de Dan Constantin    |    29 Dec 2014   •   15:31
Cine a realizat emisiunea despre Iohannis, Kovesi și Macovei la un radio din SUA?

În 27 decembrie, National Public Radio (NPR), cu sediul la Washington, a difuzat un material despre obiectivele noului presedinte Iohannis, a carui prioritate este, in viziunea postului, lupta impotriva coruptiei.

Acest obiectiv este considerat ca i-a adus si nesteptata victorie in alegeri. Emisiunea releva ca noul presedinte trebuie sa conlucreze cu sefa departamentului anticoruptie, Codruta Kovessi, prezentata pe larg in materialul radioului american. Kovessi se mandreste ca a trimis in judecata 890 de persoane, intre care ministri si parlamentari. Ea este stimulata de mostenirea de la tatal ei , procuror, si de la credinta ortodoxa.


In economia de 4 minute si 5 secunde a analizei radio  isi gaseste un locul generos si Monica Macovei, cu remarci la adresa presedintelui  investit. Ea  declara ca Iohannis i-a sprijinit planul ei politic de 10 puncte si ar vrea ca el ''sa nu asculte de alte voci intunecate ce vin din trecut''.

Materialul poate fi accesat pe site-ul NPR, transcrierea este plasata la sectiunea''parallels word news'' si este insotita de cateva imagini.

Fotografia lui Klaus Iohannis este de la  1 Decembrie la Alba Iulia iar cea a Codrutei Kovessi din sediul DNA, unde personajul are in planul doi o icoana mare a lui Iisus Hristos, intr-o interpretre stilizat moderna, incadrata de alte doua icoane mici. Cele doua poze sunt semnate Gabriel Amza.

Autoarea materialului este Soraya Sarhaddi Nelson,o ziarista cu mare experienta in presa scrisa si laureata a numeroase premii, intre care si un  Pulitzer in 1997. Din 2006 lucreaza pentru NPR si s-a remarcat pentru reportajele din zonele fierbinti din Afganistan, Irak,  si Orientul Mijlociu.Soraya Nelson a deschis biroul din Kabul al NPR. Relatarile despre primavara araba  din Tunisia, Egipt, Libia  au fost apreciate pentru curajul si dramatismul transmisiilor.A fost distinsa  pentru meritele ei in jurnalism cu titlul onorific de Doctor in Drept la Colby College.
Ziarista cunoaste persana si germana. In prezent este sefa biroului din Berlin al postului de radio si acopera Europa centrala si de Est.
Este casatorita cu ziaristul Erik Nelson.

×