x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine este preotul care și-a dat foc în fața Catedralei Neamului

Cine este preotul care și-a dat foc în fața Catedralei Neamului

25 Noi 2018   •   13:09
Cine este preotul care și-a dat foc în fața Catedralei Neamului

Preotul care și-a dat foc hainelor duminică dimineață în apropierea Catedralei Mântuirii Neamului se numește George Ciulei. El a aflat, pe 16 noiembrie 2018, decizia definitivă a Consistoriului Mitropolitan (for de judecată bisericesc) al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, care l-a depus din treapta preoţiei pentru „nerespectarea mărturisirii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie şi pentru neascultare faţă de autorităţile bisericeşti”, deşi totul a plecat de la un accident rutier în care preotul a fost victimă.

Părintele, revoltat de soluţia finală, i-a scris o scrisoare Patriarhului Daniel, în care îi explică pe larg cazul său, solicitându-i o audienţă.

„Pentru toate acestea, cu fiască supunere, în virtutea dreptului de devoluţiune pe care îl aveţi, dar şi ca Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, al cărei fiu duhovnicesc sunt, vă rog din suflet să mă primiţi în audienţă săptămâna aceasta (19 – 24 noiembrie n.red.), iar dacă nu am nici măcar acest drept, duminică, în ziua sfinţirii, mă voi incendia în faţa Catedralei Mântuirii Neamului”, îşi încheie părintele scrisoarea adresată PF Daniel.

Sursa: Antena 3

×
Subiecte în articol: preot Catedrala Mânturii Neamului