x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine sunt candidaţii ARD - de la maiştri frigotehnişti şi electricieni, la scriitori şi teologi

Cine sunt candidaţii ARD - de la maiştri frigotehnişti şi electricieni, la scriitori şi teologi

31 Oct 2012   •   11:42
Cine sunt candidaţii ARD - de la maiştri frigotehnişti şi electricieni, la scriitori şi teologi

Candidaţii ARD la alegerile parlamentare acoperă un spectru larg de pregătiri şi ocupaţii: de la maistru frigotehnist şi şofer, la scriitor şi profesor universitar. Cei mai mulţi reprezentanţi "de dreapta" care vor cere în această iarnă votul electoratului sunt ingineri şi economişti, printre aceştia făcându-şi loc şi câţiva teologi şi jurnalişti.

Pentru alegerile din 9 decembrie, PDL, PNŢCD şi Forţa Civică au recurs în mod special la candidaţi cu pregătire tehnică. Aproape o treime dintre cei care se regăsesc pe listele pentru parlamentare sunt ingineri. Pe lângă cei 163 de licenţiaţi ai universităţilor politehnice, candidaturile conţin 92 de economişti. Abia pe locul al treilea se situează juriştii, în număr de 54, la care se adaugă 18 avocaţi.

Şi cadrele didactice sunt reprezentate de candidaţii ARD. Treizeci şi cinci de profesori şi trei profesori universitari figurează pe listele centralizate în Modrogan. Din rândul celor care vor candida sub sigla ARD nu lipesc nici medicii, 27 de cadre medicale regăsindu-se pe listele din teritoriu, scrie RTV.NET.

Există însă şi profesii timid reprezentate la nivelul ARD. Theodor Baconschi este reprezentantul "diplomaţiei" în ARD, însă pe lista candidaţilor din judeţul Sălaj se regăseşte şi un "inginer diplomat"- Romeo Silviu Benc, aceasta dorindu-şi un loc de deputat.

Află cine sunt scriitorii şi jurnaliştii care candidează la alegerile parlamentare sub sigla ARD pe RTV.NET.

×
Subiecte în articol: candidati electricieni scriitori teologi