x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine ţinea lanţul iubirii Boc-Blejnar.

Cine ţinea lanţul iubirii Boc-Blejnar.

07 Feb 2012   •   21:00
Cine ţinea lanţul iubirii Boc-Blejnar.

Multi s-au intrebat in ce se tine lantul iubirii dintre premierul demisionat si Sorin Blejnar, seful Fiscului, inca in post si liber. Boc a avut de-a lungul timpului suficiente motive sa pro­puna un om nou la ANAF. Nume­roase acuze publice faceau din Sorin Blejnar un personaj vulnerabil si mai mereu sub incidenta unor anchete ale DNA. Aceste informatii nu au fost de natura sa il ingrijoreze pe primul-ministru, care i-a acordat de-a lungul intregului mandat prezumptia de nevinovatie celui pus in varful institutiei desemnate sa instaureze sanatatea in respectarea legilor fiscale. De fiecare data cand au aparut declaratii impotriva lui care il aratau ca un mare colector de spagi, si nu de impozite, Sorin Blejnar se apara spunand ca acuzele erau facute tocmai de cei aflati sub controlul Fiscului sau al Parchetului. La randul lui, Emil Boc il apara pe Blej­nar, asa incat seful Fiscului a ramas in post, supravietuindu-i premierului-avocat. O serie de informatii foarte recente pun intr-o lumina noua relatia dintre Boc si Blejnar.

Evident, la mijloc apare o femeie. Liliana Calin a fost si mai este, cum zice ardeleanul, o "femeie faina". Pana sa ajunga sa o cunoasca Emil Boc, primar de Cluj, Liliana Calin s-a aflat in anturajul primarului de la Sectorul 3, Liviu Negoita. Lider tanar, viguros, cadru de nadejde al PDL, foarte lucrativul primar de sector si-a trimis prietena sa faca afaceri si la Cluj. Dupa ce firma domnisoarei blonde a umplut Sectorul 3 cu bancute, tobogane si ciupercute bine platite de contribuabili, s-a brodit o afacere banoasa si la Cluj. Contractele incheiate cu autoritatile locale din Cluj de firma in care Li­liana Calin era asociata cu o trupa de turci au fost subiect de anchete jurnalistice. Retinem doar suma de circa 150 de milioane de euro a lucrarilor pentru drumuri. Daca presa tabloida nu l-ar fi aratat pe micutul Boc plimbandu-se prin Bucuresti cu un ursulet de plus in brate spre vila in care vietuia Liliana Calin, am fi zis ca succesul afacerilor la care ne refe­ream este absolut firesc. Asa...

Domnul Blejnar se simtea neajutat in functia lui de mahar la Fisc. Nu mai prididea cu dezmintirile ca nu el e "Regina", ca nu are nici un amestec in afacerile ilegale cu petrol, ca nu a luat bani de la Celestini. Asa ca premierul i-a dat un adjunct. A gasit un baiat destoinic, e drept cu functie mica in ANAF, dar care avea bastonul de general in rucsac. Bastonul inspectorului Dragos Bogdan era, ghici cine, domnisoara Liliana Calin. O data cu casatoria celor doi, Dragos Bogdan sare toate treptele ierarhiei si se opreste doar in coasta lui Blejnar. In declaratia de avere a lui Dragos Bogdan apar ceva bunuri ale sotiei Liliana. Si un salariu de cateva ori mai mare al acesteia fata de slujbasul statului. Necazul lui Blejnar, dar si al blondei Liliana, vine tot de la procurorii lui Morar. Ghinion, intr-un dosar de trafic de petrol inchis la un moment dat de DNA apar informatii noi, in care seful de cabinet al lui Sorin Blejnar aranja cu un caid al petrolului tarifele pentru camioanele "murdare". Mafiotii ii pomeneau numele lui Sorin...

Asa se face ca Boc avea iar la sfarsitul anului trecut o problema cu seful ANAF. Problema cea mai imputita a aparut zilele trecute. Ea a iesit din maruntaiele dosarului Apostu. Adica nimeni altul decat pupila lui Boc, lasata sa pastoreasca Clujul in lipsa lui. Inregistrari difuzate de mass-media o arata pe Liliana Calin, angajata firmei aflate sub contract cu primaria Clujului, cum ii achita facturile doamnei primar. Simplu, nu?

Reluand povestea, facem cateva presupuneri rautacioase. Boc il tinea in brate pe Bejnar pentru ca si Blejnar ii tinea familia prietenei pe un post bun. Nu stim daca Liliana Calin ar fi avut acces la cabinetul premierului. Dar vorba cantecului "Amintirile ma napadesc, amintirile ma chinuiesc".

Stenogramele de la DNA care o aduceau in prim-plan pe Liliana Calin au ajuns subiect de televiziuni duminica seara. Duminica noapte, premierul Boc a fost convocat la Cotroceni. Luni dimineata si-a depus mandatul. Speram ca stenogramele nu se vor pierde in nameti.

×
Subiecte în articol: emil boc sorin blejnar