x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu, despre monumentele incluse în UNESCO: „Tribut artistic profund pentru operele lui Brâncuși”

Ciolacu, despre monumentele incluse în UNESCO: „Tribut artistic profund pentru operele lui Brâncuși”

de Redacția Jurnalul    |    27 Iul 2024   •   18:00
Ciolacu, despre monumentele incluse în UNESCO: „Tribut artistic profund pentru operele lui Brâncuși”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, sâmbătă, după ce ansamblul Casa Eroilor din Târgu Jiu și Frontierele Imperiului Roman/Dacia au fost incluse pe lista UNESCO, faptul că recunoașterea reprezintă un tribut artistic profund pentru valoarea operelor marelui Constantin Brâncuși.

După 33 de ani de demersuri, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor“, realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu, a intrat pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

„Această recunoaștere internațională reprezintă atât un tribut artistic profund pentru valoarea operelor marelui Constantin Brâncuși, cât și o oportunitate pentru Târgu Jiu și regiunea Olteniei de a atrage vizitatori din întreaga lume, care să se conecteze cu istoria și tradițiile românești”, a spus, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Premierul a transmis felicitări tuturor celor care au contribuit la această reușită.

Ansamblul monumental „Calea Eroilor” realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu și Frontierele Imperiului Roman – Dacia au primit sâmbătă acceptul pentru a fi incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×