x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Nu voi ezita sa cer demisii de sus până jos la minister, spital și Colegiul Medicilor

Ciolacu: Nu voi ezita sa cer demisii de sus până jos la minister, spital și Colegiul Medicilor

de Redacția Jurnalul    |    08 Aug 2024   •   16:00
Ciolacu: Nu voi ezita sa cer demisii de sus până jos la minister, spital și Colegiul Medicilor

Dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative și medicale, nu voi ezita sa cer demisii de sus până jos la minister, spital și Colegiul Medicilor, spune premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern.

„Toți vinovații în cazul de la spitalul Sfântul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare. Acuzația de omor cu premeditare în cazul unui medic este de neconceput, dacă aceasta este probată. Am văzut că Ministerul Sănătății a colaborat cu Parchetul la această anchetă din prima zi. Dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative și medicale, nu voi ezita sa cer demisii de sus pana jos la minister, spital și Colegiul Medicilor”, afirmă Marcel Ciolacu.

El cere politicienilor să nu folosească această dramă în scop electoral.

„Până atunci însă, le solicit politicienilor care vor să folosească această dramă în scop electoral să caute alte subiecte. Și, slavă Domnului, există subiecte importante care nu pot fi ascunse”, încheie Ciolacu.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost întrebat joi dacă intenționează să demisioneze după ce medici de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” au fost acuzați că au omorât oameni.

„Nu am de ce să demisionez”, spune Alexandru Rafila, când a fost întrebat de jurnaliști dacă intenționează să demisioneze după cazul de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”.

Rafila a precizat că acuzațiile extrem de grave aduse medicilor, de omor cu premeditare, sunt individuale.

Doi medici și o asistentă de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București au fost reținuți miercuri în cazul morților suspecte. Medicii sunt acuzați de omor calificat, după ce ar fi redus doza de noradrenalină unui pacient de la Terapie Intensivă.

(sursa: Mediafax)

×