x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Managerul și directorul medical de la Spitalul Pantelimon au demisionat. Rafila nu consideră că are de ce să demisioneze

Managerul și directorul medical de la Spitalul Pantelimon au demisionat. Rafila nu consideră că are de ce să demisioneze

de Redacția Jurnalul    |    08 Aug 2024   •   11:18
Managerul și directorul medical de la Spitalul Pantelimon au demisionat. Rafila nu consideră că are de ce să demisioneze

Managerul și directorul medical de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” din Capitală au demisionat, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Demisia managerului va intra în vigoare doar peste câteva zile. În schimb, Rafila nu consideră că are de ce să demisioneze după scandalul în care medici de la Spitalul „Sf. Pantelimon” au fost acuzați că au omorât oameni cu premeditare.

După apariția primelor informații despre cazul Pantelimon, corpul de control al ministrului Sănătății și Colegiul Medicilor au investigat cazul și s-a făcut o sesizare la Parchet de către spital.

„După ce corpul de control și-a încheiat misiunea, a urmat partea de anchetă profesională realizată de Colegiul Medicilor. (...) Au emis un raport care nu conținea elemente care să sugereze că acolo ar fi fost vorba de o situație care ar fi pus în mod deliberat în pericol pacienții”, a explicat Rafila.

Să lăsam justiția să-și urmeze cursul, să o susținem, toate instituțiile au pus la dispoziție documentele solicitate, a mai spus Rafila. El a mai anunțat că demisia managerului va intra în vigoare peste câteva zile, după desemnarea unui înlocuitor.

„Dânșii au decis că vor demisiona, demisia intră în vigoare în câteva zile, nu putem lăsa fără management spitalul”, a adăugat Alexandru Rafila.

La rândul său, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon", Bogdan Socea, a declarat că va demisiona în contextul arestării pentru omor calificat a doi medici ATI din unitatea medicală pe care o conduce şi a spus că nu şi-a scris demisia şi nu a trimis-o încă la Ministerul Sănătăţii.

"Mi-am oferit demisia. Încă nu am trimis-o la minister, nu am scris-o. Mi-am oferit demisia în acest context. Nu mă cramponez de această funcţie. Sunt medic chirurg în spitalul ăsta din 2001. O să-mi continui activitatea ca şi înainte de a fi manager", a spus Socea.

Alexandru Rafila nu se consideră vinovat

„Nu am de ce să demisionez”, a mai precizat Alexandru Rafila, când a fost întrebat de jurnaliști dacă intenționează să demisioneze după cazul de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”.

Rafila a afirmat că acuzațiile extrem de grave aduse medicilor, de omor cu premeditare, sunt individuale.

„Înțeleg emoția, dar (...) nu puteam controla sau influența (...). Nimeni nu poate interveni asupra deciziei medicale profesionale a medicului. Eu nu pot interveni. Nu cred că această problemă ține de MS sau de politica MS”, a mai spus Rafila.

Doi medici și o asistentă de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București au fost reținuți miercuri în cazul morților suspecte. Medicii sunt acuzați de omor calificat, după ce ar fi redus doza de noradrenalină unui pacient de la Terapie Intensivă.

 

×