x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Salut anunțul Comisiei Europene privind aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR

Ciolacu: Salut anunțul Comisiei Europene privind aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   16:15
Ciolacu: Salut anunțul Comisiei Europene privind aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR
Sursa foto: Hepta

Vara aceasta reformele au prioritate în fața vacanțelor pentru angajații de la stat, afirmă premierul Marcel Ciolacu, după anunțul Comisiei Europene privind aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR.

„Salut anunțul Comisiei Europene privind aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR. În urma eforturilor ministrului investițiilor și proiectelor europene din ultima săptămână am reușit să reducem suma reținută din această tranșă de la 150 de milioane la doar 50 de milioane de euro. Însă, așa cum am spus și astăzi la reuniunea Consiliului Interministerial de Coordonare a PNRR, nu renunțăm la niciun cent din acești bani”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

Premierul precizează că sunt două jaloane întârziate pe energie carevor fi recuperate într-un ritm extrem de alert, astfel încât România să încaseze toți banii alocați.

„Prioritatea noastră acum este finalizarea tuturor jaloanelor din cererea de plată nr. 3. Mâine (miercuri -n.r.) vom mai face un pas și vom vota în Parlament reforma pensiilor speciale. Guvernul, Parlamentul și toate celelalte instituții ale statului, implicate în acest plan național de reforme, vor munci oricât este nevoie, pentru ca România să avanseze și cu această cerere de plată. Vara aceasta reformele au prioritate în fața vacanțelor pentru angajații de la stat”, încheie Ciolacu.

Comisia Europeană a aprobat marți o evaluare preliminară parțial pozitivă a celei de-a doua cereri de plată a României în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență. CE anunță că două jaloane legate de investițiile în energie nu au fost atinse în mod satisfăcător.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PNRR