x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Creștem salariul minim de la 1 iulie, un pas pentru a ne apropia de salariul minim european

Ciolacu: Creștem salariul minim de la 1 iulie, un pas pentru a ne apropia de salariul minim european

de Redacția Jurnalul    |    06 Iun 2024   •   12:45
Ciolacu: Creștem salariul minim de la 1 iulie, un pas pentru a ne apropia de salariul minim european
Sursa foto: gov.ro

Guvernul crește, joi, salariul minim pentru a ne apropia de la 3300 la 3700 de lei lunar, de la 1 iulie. „Facem un pas important pentru a ne apropia de nivelul cerut de Directiva privind salariul minim european”, spune premierul Marcel Ciolacu.

„Cea mai așteptată decizie de azi este creșterea salariului minim de la 3300 la 3700 de lei lunar, de la 1 iulie. Este o măsură agreată cu partenerii de dialog social, de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajați din România. De asemenea, la solicitarea mediului de afaceri, am aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate”, afirmă Marcel Ciolacu.

El precizează că, practic, angajații primesc în plus 284 de lei pe lună.

„Astfel, facem un pas important pentru a ne apropia de nivelul cerut de Directiva privind salariul minim european. Ministerul Muncii și partenerii sociali lucrează deja la mecanismul care va introduce salariul minim european în România până în noiembrie. Formula stabilită va ține cont de puterea de cumpărare, de nivelul câștigului salarial mediu brut și productivitatea muncii”, încheie Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salariul minim Marcel Ciolacu