x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu anunță noi sancțiuni legate de declarațiile fiscale, casele de marcat și bonurile fiscale

Ciolacu anunță noi sancțiuni legate de declarațiile fiscale, casele de marcat și bonurile fiscale

de Redacția Jurnalul    |    05 Oct 2023   •   16:15
Ciolacu anunță noi sancțiuni legate de declarațiile fiscale, casele de marcat și bonurile fiscale
Sursa foto: Hepta

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat noi măsuri privind „comportamentul fiscal incorect”. Acestea au legătură cu declarațiile fiscale, casele de marcat și bonurile fiscale

Noile măsuri au fost prezentate chiar înainte de ședința de joi a Guvernului.

„Întărim regulile nu doar în zona viciilor, ci și în cazul comportamentului fiscal incorect. Milioane de români cinstiți își depun și plătesc la timp toate obligațiile către stat, dar niște șmecheri fac averi speculând câteva portițe legislative. De aceea, azi închidem acest portițe”, a anunțat premierul.

Marcel Ciolacu a spus că vor fi amenzi pentru nerespectarea prevederilor legale în ceea ce privește depunerea declarațiilor fiscale, funcționarea caselor de marcat și emiterea bonurilor fiscale.

„Modificăm legislația și venim cu amendă din prima în cazul nedepunerii la termen a declarațiilor fiscale! La fel, în cazul nerespectării obligațiilor privind funcționarea caselor de marcat. Și, tot amendă, pentru omisiuni la emiterea bonurilor fiscale”, a explicat Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a mai dezvăluit faptul că noile reglementări stabilesc majorarea cuantumului amenzilor.

(sursa: Mediafax)

 

×