x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu spune că proiectul PNL privind reducerea TVA trebuie pus pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extraordinare

Ciolacu spune că proiectul PNL privind reducerea TVA trebuie pus pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extraordinare

09 Ian 2020   •   13:10
Ciolacu spune că proiectul PNL privind reducerea TVA trebuie pus pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extraordinare
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că proiectul iniţiat de mai mulţi parlamentari PNL privind reducerea TVA trebuie pus pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului.

"PNL trebuie să-şi aducă aminte şi de proiectul iniţiat privind reducerea TVA de la 19% la 16% şi a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Să-l punem şi pe acesta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare. Pe de altă parte, este foarte bine faptul că PNL şi-a adus aminte că avem o prevedere, adoptată deja de Parlament, prin care se dublează alocaţiile copiilor, prevedere pe care însă domniile lor nu au găsit de cuviinţă să o şi pună în aplicare. Deşi a trecut aproape o lună, PNL nu a fost interesat de găsirea unei soluţii", a scris Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că social-democraţii se pronunţă pentru tăierea pensiilor speciale, "însă aşa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituţională".

"Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am iniţiat legea supra-impozitării pensiilor speciale şi am votat-o deja la Senat. PSD va vota supraimpozitarea pensiilor, cu excepţia militarilor, întrucât aceştia îşi riscă viaţa în teatrele de operaţiuni. Până acum, PNL a venit doar cu minciuni. Se fac că fac, nedorind în realitate să schimbe nimic", a transmis Marcel Ciolacu.

Propunerea legislativă privind reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16% de la 1 ianuarie 2020 a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor. Deşi iniţiativa a aparţinut unor deputaţi PNL, în cadrul dezbaterilor social-democraţii au pledat pentru adoptarea acesteia, în timp ce liberalii au cerut un punct de vedere fundamentat din partea Guvernului. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu