x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circa 850 de romi vor fi expulzaţi din Franţa pe parcursul lunii august

Circa 850 de romi vor fi expulzaţi din Franţa pe parcursul lunii august

20 Aug 2010   •   00:00

Ministrul francez pentru Imigraţie, Eric Besson, a anunţat că aproape 850 de romi din Franţa vor fi expulzaţi în ţara lor de origine, pe tot parcursul lunii august, informează Mediafax.



"În mare, aproape 850 de persoane prezentate drept romi între ghilimele vor fi retrimise în ţara lor de origine în august", a declarat ministrul, în cursul unei deplasări la Washington.

El a amintit că este vorba despre "o accelerare a unui proces care începuse deja, având în vedere că zborurile din această (joi) dimineaţă au fost al 25-lea, al 26-lea şi al 27-lea pe acest an".

"Pur şi simplu, desfiinţările (de tabere de romi ilegale, n.red.) care au avut loc şi care sunt în curs de desfăşurare în această lună august conduc la o accelerare a unui proces care este structural, recurent", a subliniat el.

Besson a afirmat că 86 de romi au părăsit Franţa joi, dintre care 61 au plecat din Lyon şi 25 din Roissy.

"Azi, sunt 86 de persoane care au părăsit Franţa pe o bază numită de «întoarcere voluntară», 61 au plecat din Lyon cu un zbor special al Oficiului francez pentru Imigraţie şi Integrare, şi zece plus 15 au plecat din Roissy la bordul a două avioane comerciale diferite", a spus ministrul, în timpul unei conferinţe de presă, după o întâlnire cu secretarul american pentru Securitate Internă, Janet Napolitano.

Besson a adăugat că 139 de persoane urmează să părăsească Parisul vineri, pentru a se întoarce în România sau Bulgaria, "pe baza unei întoarceri voluntare" . "La 26 august, vor fi 160 (de romi care vor părăsi teritoriul francez) de la Paris şi de la Lyon", a afirmat el.

Romii plecaţi joi au acceptat ajutorul propus de Franţa pentru întoarcerea voluntară în ţara de origine: 300 de euro pentru fiecare adult şi 100 de euro pentru fiecare minor.

×
Subiecte în articol: lumea