x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulaţia pe Dunăre, blocată în zona Portului Drobeta Severin

Circulaţia pe Dunăre, blocată în zona Portului Drobeta Severin

24 Sep 2011   •   07:56

Circulatia pe Dunare este blocata, in momentul de fata, in conditiile in care ecluza sarbeasca s-a defectat, iar cea romaneasca este in reparatii de peste un an.

Seful Biroului pentru Siguranta Navigatiei din cadrul Capitaniei Drobeta Turnu Severin, Marinica Genovu, a declarat ca navele care ajung in zona asteapta sa se remedieze problema pentru ca nu pot trece nici in aval, nici in amonte.

"A aparut o defectiune tehnica la ecluza sarbeasca si nu se mai fac ecluzari pana cel mai devreme duminica la orele 16.00. Deocamdata nu avem un act oficial de la partea sarbeacsa, desi prin protocol trebuia sa anunte, dar navigatia este intrerupta in zona Portului Drobeta Turnu Severin", a mai spus Genovu.

Potrivit acestuia, azi dimineata, in Portul Drobeta Turnu Severin, stationa o nava sub pavilion german, incarcata cu floarea soarelui, care nu poate face ecluzarea, iar alte 17 convoaie incarcate cu cereale si alte produse sunt in continuare blocate pe fluviu din cauza debitelor scazute ale Dunarii.

Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, azi dimineata debitele la intrarea in tara a fluviului Dunarea, la Bazias, erau de 2.300 metri cubi pe secunda, sub media multianuala de 3.800 de metri cubi pe secunda pentru aeasta perioada, iar prognoza pentru urmatoarele 24 de ora este de crestere pana la 2.450 meti cubi pe secunda.

×