x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autoritățile închid circulația mașinilor pe drumurile din județele Botoșani și Iași

Autoritățile închid circulația mașinilor pe drumurile din județele Botoșani și Iași

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2023   •   21:37
Autoritățile închid circulația mașinilor pe drumurile din județele Botoșani și Iași
Sursa foto: Hepta

Autoritățile au decis să interzică în totalitate circulația mașinilor pe drumurile din județele Botoșani și Iași. Până acum, măsura luată din cauza ninsorii și a viscolului viza doar camioanele.

Măsura a fost luată de CNAIR împreună cu Poliția Rutieră din cauza fenomenelor meteorologice extreme.

„De la ora 21.30 se închide circulația pentru toate categoriile de autovehicule în județele Botoșani și Iași. Decizia are ca principal scop protejarea vieții cetățenilor, care ar putea rămâne blocați pe drum în propriile autovehicule”, a anunțat CNAIR.

Măsura se aplică și mijloacelor de transport persoane, așa că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod roșu de viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani și Iași. Avertizarea este valabilă până joi, la ora 04:00.

Vizibilitatea va scădea spre zero pe anumite sectoare de drum, precizează autoritățile care îi sfătuiesc pe șoferi să evite deplasările în zonele afectate, să se informeze din surse oficiale înainte de a pleca la drum și să aibă autovehiculele echipate de iarnă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: circulaţie restricţii