x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cismaru: Nu demisionez, aştept să fiu demis şi voi ataca în instanţă decizia

Cismaru: Nu demisionez, aştept să fiu demis şi voi ataca în instanţă decizia

30 Oct 2008   •   00:00

Directorul Ambulanţei Bucureşti, Ovidiu Cismaru, a declarat, astăzi, că nu demisionează şi aşteaptă să fie demis de şeful Autorităţii de Sănătate Publică Bucureşti, aşa cum a cerut ministrul Sănătăţii, pentru ca apoi să poată ataca decizia în instanţă.



"Este evident un raport tendenţios. Nu face menţiunea că a fost găsită o maşină, o foaie de parcurs sau un angajat în neregulă, ci vorbeşte în general despre nereguli", a spus Cismaru. El a adăugat că nu ştie ce conţine raportul, spicuiri din el auzind pentru prima dată în videoconferinţa de astăzi, potrivit Mediafax.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a cerut managerului Ambulanţei Capitalei, Ovidiu Cismaru, să demisioneze, din cauza neregulilor găsite în urma controlului, iar dacă nu va face acest lucru i-a solicitat directorului Autorităţii de Sănătate Publică Bucureşti să îl demită. "În urma controlului efectuat de Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (ASPMB) în perioada 6-15 octombrie au fost înregistrate mai multe nereguli, motiv pentru care îi cer directorului ASPMB, Adrian Neacşu, să înceteze contractul de management dintre Ovidiu Cismaru şi autoritate. Am solicitat managerului Cismaru să demisioneze. În cazul în care nu o face, atunci cer ASPMB să-l demită şi propun ca în locul lui să fie numit un manager interimar ofiţer", a spus Eugen Nicolăescu în videoconferinţa organizată, astăzi,la sediul MIRA. Printre neregulile desprinse din raportul echipelor de control rezultă că nu a fost respectat ordinul privind asistenţa medicală de urgenţă, a folosit echipaje pe maşini în care trebuia să existe medic, fără cadru medical. De asemenea, în raport se mai arată că unele ambulanţe nu sunt dotate corespunzător şi sunt folosite maşinile vechi în condiţiile în care există unele noi. Potrivit ministrului Sănătăţii, au fost situaţii în care echipajul a ajuns la bolnav cu un defibrilator descărcat, astfel că nu s-a putut interveni pentru amelioarea sănătăţii celui care a solicitat salvarea. Cheile ambulanţelor nu sunt totdeauna lăsate în camera de serviciu, sunt folosite mai mult truse personale decât truse unice şi de asemenea există salvări cu doar trei solicitări, faţă de altele care au 10. În plus, există echipaj destinate altor activităţi decât cele de urgenţă sau ambulanţieri care nu sunt la serviciu, dar sunt pontaţi şi plătiţi, potrivit raportului.

×
Subiecte în articol: romania