x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîţu: Introducerea de noi taxe nu există în programul de guvernare, orice vine pe lângă trebuie discutat

Cîţu: Introducerea de noi taxe nu există în programul de guvernare, orice vine pe lângă trebuie discutat

07 Iun 2022   •   19:10
Cîţu: Introducerea de noi taxe nu există în programul de guvernare, orice vine pe lângă trebuie discutat

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat marţi că introducerea de noi taxe nu este prevăzută în programul de guvernare, menţionând că acestea ar însemna o depăşire a mandatului şi atribuţiilor pe care le are PNL în coaliţie.

El a adăugat că nu susţine taxa de solidaritate, care reprezintă 1% din cifra de afaceri a companiilor foarte mari, pentru că "nu poţi să penalizezi companii care au avut succes doar pentru că au avut succes".

"Taxa de solidaritate a fost propusă din primul moment când s-a făcut această coaliţie, în decembrie. Am fost împotrivă atunci, argumentele mele sunt foarte simple: nu poţi să penalizezi companii care au avut succes doar pentru că au avut succes. Nu face sens această taxă. Dacă ne uităm la companii, veţi vedea că sunt şi companii româneşti de stat care au cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro şi sunt în faliment, unele dintre ele, sau au o situaţie financiară dificilă. Ar fi o nebunie să le taxăm. Eu cred că atunci când va fi în discuţie în PNL, în BEx, voi pune toate argumentele prin care să arăt că nu se susţine o astfel de taxă în România, nici acum şi nici în viitor", a susţinut Cîţu.

×
Subiecte în articol: florin citu