x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă: Atacurile aeriene rusești din Reni și Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere

Ciucă: Atacurile aeriene rusești din Reni și Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere

de Redacția Jurnalul    |    24 Iul 2023   •   14:45
Ciucă: Atacurile aeriene rusești din Reni și Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere
Sursa foto: Gov.ro

Atacurile aeriene rusești asupra infrastructurii portuare din Reni și Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere de a sprijini restabilirea păcii în regiune, spune, luni, președintele Senatului României, Nicolae Ciucă. Acesta condamnă astfel de atacuri.

„Atacurile aeriene rusești asupra infrastructurii portuare din Reni și Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere de a sprijini restabilirea păcii în regiune. Condamnăm cu toată puterea astfel de atacuri”, spune Nicolae Ciucă.

Președintele Senatului afirmă că este evidentă intenția Moscovei de a lovi în capacitatea de export a Ucrainei, acesta fiind și motivul pentru care au fost atacate cele două puncte de o mare importanță comercială.

„De exportul cerealelor ucrainene depinde aprovizionarea cu hrană a mai multor state, iar periclitarea acestor transporturi pune în pericol securitatea alimentară de pe plan mondial. România, împreună cu celelalte state ale lumii libere, rămân alături de Ucraina în cea mai grea perioadă din istoria sa”, a mai spus Ciucă.

Mai multe drone ale rușilor au atacat porturile ucrainene Reni și Ismail. Exploziile au putut fi văzute și auzite de navigatorii români aflați în zonă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciuca atac Rusia