x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă, despre reforma administrației publice: Guvernul este angajat în gestionarea unei crize

Ciucă, despre reforma administrației publice: Guvernul este angajat în gestionarea unei crize

24 Mai 2022   •   19:05
Ciucă, despre reforma administrației publice: Guvernul este angajat în gestionarea unei crize

Premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, spune că nu urmează să se decidă în perioada următoare o reformă administrativă: „În momentul de față, guvernul este angajat în gestionarea unei situații de criză”.

„În această perioadă nu urmează să discutăm problema unei reforme administrative, atât timp cât, în momentul de față, guvernul este angajat în gestionarea unei situații de criză”, spune Nicolae Ciucă.

El afirmă că „în aceste condiții avem nevoie de stabilitate”.

„Măsurile pe care le luăm punctual, în funcție de dinamica în care evoluează situația ne-au pus să avem această decizie ca în pachetul de măsuri pe care continuăm să-l luăm și să adaptăm în funcție de evoluția situației să comunicăm aceste decizii”, adaugă liderul PNL.

Nicolae Ciucă menționează că măsurile nu sunt premergătoare unei crize economice, ci sunt luate pentru asigurarea atât echilibru economic, cât și stabilitate.

Coaliția de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Între măsurile anunțate se numără amânarea pentru 9 luni a tratelor la bănci și un sprijin unic de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public.

Astfel, vor fi diminuate cheltuielile bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială. Vor fi suspendate angajările la stat începând cu 1 iulie. Un alt angajament ține de creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

Un alt angajament este accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca