x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă, după tragedia din Serbia: Sunt grupuri de lucru care identifică măsurile care trebuie luate

Ciucă, după tragedia din Serbia: Sunt grupuri de lucru care identifică măsurile care trebuie luate

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2023   •   17:15
Ciucă, după tragedia din Serbia: Sunt grupuri de lucru care identifică măsurile care trebuie luate
Sursa foto: Gov.ro

La nivelul Ministerul Educației, împreună cu MAI, inclusiv cu Ministerul Dezvoltării, sunt grupuri de lucru care identifică măsurile care trebuie luate în sistemul de educație din țara noastră, spune Nicolae Ciucă, întrebat cum poate preîntâmpina România o tragedie similară cu cea din Serbia.

„Există o adevărată dezbatere pe aceste subiect. Au fost dezbateri legate de ceea ce s-a întâmplat... Doamne ferește, nici nu ne dorim să avem astfel de incidente în școli, dar sunt, totuși, anumite fapte care s-au petrecut și în școlile din România. La nivelul Ministerul Educației, împreună cu MAI, inclusiv cu Ministerul Dezvoltării, sunt grupuri de lucru care analizează și identifică măsurile care trebuie luate în sistemul de educație din țara noastră”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul precizează că din delegația sa face parte și ministrul Educației, Ligia Deca.

„E clar că nu doar o măsură sau un set de măsuri poate să rezolve aceste probleme. Este vorba de o legătură între ceea ce înseamnă educația în familie, în școală, în societate, măsurile de prevenție care trebuie luate instituțional și, desigur, sunt aceste aspecte de prevenire. Este tragic ce s-a întâmplat. Exprim încă o dată regretul și transmit condoleanțe omologului din Serbia. Este o chestiune atât de gravă încât o măsură anunțată acum, în fața microfoanelor, nu rezolvă problema”, încheie Ciucă.

 

×
Subiecte în articol: ciuca serbia ministerul educatiei