x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă, de Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului: „O rană adâncă!”

Ciucă, de Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului: „O rană adâncă!”

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2024   •   21:20
Ciucă, de Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului: „O rană adâncă!”
Sursa foto: Facebook

De Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, România marchează, în 2024, și 83 de ani de la pogromul de la București, „o rană adâncă în conștiința noastră națională”, spune președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă.

„Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este, în fiecare an, prilejul unui profund omagiu adus tuturor celor ce şi-au pierdut viața, familiile, libertatea și demnitatea în cea mai tragică perioadă a secolului trecut. În România, luna aceasta marcăm 83 de ani de la pogromul de la București, din ianuarie 1941, o rană adâncă în conștiința noastră națională”, spune Nicolae Ciucă, sâmbătă.

Acesta spune că în prezent, asistăm din nou la promovarea discursului agresiv al urii. Acesta duce, potrivit președintelui Senatului României, „întotdeauna, la dezbinare, intoleranță și distrugere”.

„Avem datoria de a lupta, neobosit, împotriva antisemitismului, xenofobiei și a oricărei forme de discriminare și discurs extremist. Doar compasiunea, toleranța, precum și respectul pentru viața și drepturile omului pot fi fundament pentru o lume liberă de ură și cruzime”, mai spune Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca Ziua Holocaustului