x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciuhodaru, obligat să returneze aproape 30.000 de lei încasaţi "necuvenit"

Ciuhodaru, obligat să returneze aproape 30.000 de lei încasaţi "necuvenit"

10 Ian 2011   •   13:53

Conducerea Spitalului de Urgenţe din Iaşi a decis eliberarea din funcţia de purtător de cuvânt a medicului Tudor Ciuhodaru, cel care cu o zi în urmă s-a înscris în PC, acestuia urmând să îi fie imputată suma de 29.343 de lei pe motiv că a fost remunerat şi de spital, şi de Parlament.

Într-un comunicat de presă conducerea Spitalului de Urgenţe din Iaşi susţine că, în urma analizării pontajelor, a constat că, în parioada mai 2009-naoiembrie 2010 medicul Ciuhodaru, care este şi deputat, a primit "necuvenit" de la bugetul statului suma de 29.343 de lei.

"Au fost analizate pontajele de la spital şi situaţia prezenţelor la Camera Deputaţilor şi s-a constatat că în perioada mai 2009-noiembrie 2010 doctorul Ciuhodaru a fost, scriptic, în ambele locuri de muncă, remuneraţia primită necuvenit de la bugetul statului fiind de 29.343 de lei", se arată în comunicatul transmis de managerul spitalului, Vladimir Poroch.
Acesta susţine că Tudor Ciuhodaru a depăşit norma de lucru prevăzută în cazul medicilor parlamentari şi că "a cerut în repetate rânduri, pe un ton ridicat, angajatelor de la biroul personal al unităţii să-i fie acceptate pontajele care contravin legii”.
Totodată, managerul spitalului ieşen, susţine că în aceeaşi şedinţă s-a decis eliberarea medicului Tudor Ciuhodaru din funcţia de purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

Tudor Ciuhodaru a spus că decizia conducerii spitalului este una politică, fiind luată la o zi după ce şi-a anunţat înscrierea în Partidului Conservator.
"Credeam că lucrurile au fost clare încă din 2008, când am fost ales deputat. Am stat în spital atât cât a fost nevoie, deşi am activat şi ca parlamentar. Faptul că decizia vine la o zi după ce am intrat în PC arată că este o decizie politică. Este un pretext pentru a nu mai vorbi despre problemele pacienţilor. Nu înţeleg hotărârea, în condiţiile în care am reprezentat interesele spitalului unde lucrez”, a afirmat medicul Tudor Ciuhodaru.
El a mai spus că va da în judecată conducerea spitalului în legătură cu deciziile luate împotriva sa.

×